Iransk boikott av AS Roma

Den iranske kvinnen Sakineh ble i 2006 dømt til 99 piskeslag for å ha hatt utenomekteskapelig omgang med to menn. Straffen på tobarnsmoren ble gjennomført, men senere ble hun også dømt for utroskap, med en påfølgende straff på død ved steining. Henrettelsen skulle blitt utført den 31.august, men grunnet sterkt trykk fra det internasjonale samfunn har iranske myndigheter foreløpig ikke gjennomført henrettelsen.

Av kjente, internasjonale navn som har tatt avstand fra denne straffen, finner en blant andre Carla Bruni, konen til Frankrikes president Nicolas Sarkozy. På fredag ble det avholdt en større protest ved Campidoglio i Roma. I denne forbindelse erklærte også AS Roma sin avsky, gjennom kaptein Totti, som la ned to tusin roser ved bildet av Sakineh. Det ble også lagt ned blomster i Rosella Sensis navn.

Iransk media ser ikke ut til å like AS Romas politiske standpunkt. Lørdag kveld norsk tid erklærte det iranske mediahuset Irna at de ikke kommer til å omtale AS Roma den kommende måneden. Boikotten iverksettes, i følge Irna, som følge av at AS Roma har brutt FIFA og IOCs retningslinjer som sier at idrett skal være politisk uavhengig.

Kilde: laroma24.it