Unicredit og Rotschild møtes i morgen

Det har vært antatt at Unicredit og Rotschild ville møtes på fredag, men i kveld hevdes det at et møte vil finne sted allerede i morgen i Milano. Rotschild ble som kjent utpekt til å finne Romas nye eier da Unicredit og Italpetroli kom til enighet om sistnevntes uløselige gjeldssituasjon i juli. Den tyske banken har frem til nå arbeidet med å kartlegge interessen rundt klubben, og gjennomført en omfattende vurdering av klubbens verdi.

Den virkelige prosessen rundt salget starter med morgendagens møte. Rotschild vil legge frem en oversikt over hvilke investorer som har meldt sin interesse for å overta klubben. Deretter antas det at Newco Roma, som representerer både Unicredit og Italpetroli, vil innlede forhandlinger med de forskjellige investorene omgående.

Clessidra har helt åpent erklært sin interesse for å kjøpe klubben, men under forutsetning av at det gjøres med en annen investor. En tilsvarende holdning har blitt frontet av Francesco Angelini, og det forventes at de to vil forsøke å gjøre oppkjøpet sammen. Angelucci er en annen aktør som har vist åpenlys interesse for prosjektet, og sykehuskongen har allerede vært i flere samtaler med Unicredit.

Det er imidlertid også betydelig utenlandsk interesse for klubben, selv om disse er ubekreftede fra offisielt hold. Aabar fra Abu Dhabi antas å være interessert i overta Italpetrolis 67% av AS Roma, hvilket også er tilfelle for Naguib Sawiris, som i så tilfelle vil gjøre oppkjøpet gjennom Weather Investment, et holdingselskap med store telecomvirksomheter i porteføljen.

Morgendagen vil trolig gi flere svar på spørsmålene som svirrer rundt Romas fremtid. Noen avgjørelse blir det imidlertid ikke.

Kilde. Sky sports.