20 forskjellige investorer vil kjøpe AS Roma

Rotschild har lagt frem oversikten over interesserte investorer til Unicredit og listen rommer så meget som 20 navn, hvilket er langt flere enn først antatt. Det foreligger offentlig bekreftet interesse fra Clessidra/Angelini, Angelucci, Aabar og Naguib Sawiris, og således er det altså 16 dark horses inne i bildet.

Sawiris, eier av WI, Orascom og Wind, uttalte i dag i forbindelse med Winds femårsjublieum under nåværende eiere at hans gruppe er og vil komme til å være en langsiktig investor i det italienske markedet. Hvorvidt egypteren henviser til AS Roma med denne uttalelsen vites ikke, men det skulle overraske om det ikke lå noe bak utsagnet.

Markedet tror ikke overraskende på et salg av klubben innen nær fremtid, noe som kommer klart til uttrykk på Borsa Italiana. I skrivende stund noteres det en oppgang på 5,49% til 1,076, hvilket dytter kursen opp på sitt nest høyeste nivå i 2010. Toppnoteringen kom i slutten av april da klubben lå an til å vinne Serie A, men kan meget vel bli slått i løpet av dagen.

Det ventes nå omfattende møteaktivitet i kommende tid, men forarbeidet som er lagt av Rotschild antas å gi både Newco Roma og eventuelle kjøpere et såpass godt grunnlag for videre forhandlinger at det ikke nødvendigvis vil ta så lang tid før en ny eier er på plass. AS Roma Norge følger naturligvis utviklingen og svarer på eventuelle spørsmål i kommentarfeltet.

Kilder: Borsa Italiana, romanews