Nytt navn på blokken: Leonid Fedun

Interessen for å kjøpe Roma tar tilsynelatende ikke slutt med det første. Det siste navnet som nevnes er Leonid Fedun, visepresident og medeier (9%) i Russlands største oljeselskap Lukoil. Forbes vurderer Feduns formue til 5,5 milliarder dollar, hvilket plasserer russeren på en ålreit 122. plass på listen over verdens rikeste mennesker.

Fedun har selv uttalt at hans egen rikdom er en virtuell greie, ettersom Lukoil-aksjer utgjør 99% av pengene hans. Så langt er informasjonen om Feduns påståtte interesse relativt sparsommelig, men det som imidlertid er sikkert, er at Fedun har kjennskap til å drive fotballklubber. Oligarken eier og driver nemlig allerede Spartak Moskva. Da klubben havnet på andreplass i 2009 ble spillerne rikelig belønnet for innsatsen. Førstekeeperen fikk for eksempel en Hummer H2.

I sedvanlig stil har også markedets interesse økt drastisk etter et nytt navn av en viss størrelse dukket opp: Romas aksje steg i dag med hele 7,36%, og kursen er nå på sitt soleklart høyeste nivå i 2010 med 1,18 euro.

Kilder: romanews, borsa italiana, forbes