Tap mot de tyske mesterne

Med katastrofe-tapet mot Cagliari friskt i minne møtte Roma fjorårets Champions League-finalist Bayern München på en sydende Allianz Arena. Begge lag stilte med svekkede startoppstillinger, Mexes, Taddei, Vucinic, Riise og Castellini ble igjen i hovedsaden mens Bayerns vidunderpar Robben-Ribery satt på tribunen.

Badstuber satte Julio Sergio på prøve med et frispark tidlig i kampen, og selv om Borriello og Cassetti kom til hver sin halvsjanse var det ingen tvil om at tyskerne hadde tatt et tidlig grep om kampen og dominerte ballbesittelse totalt. Men det hjalp lite når Roma viste seg fra sin mest disiplinerte, velorganiserte side. Vertene presset på, men det ble med langskudd og halvsjanser.

Og det var romerne som var nærmest scoring før pause, da et innlegg fra Rosi gikk via Borriello og Van Buyten og tvang fram en imponerende reaksjonsredning fra 36-årige Hans-Jörg Butt (det kan se ut som om Roma sliter mot aldrende sisteskanser for tiden).

Lagene gikk til pause på 0-0, og etter hvilen gikk vertene til stormangrep. Julio Sergio vartet opp med den ene klasse-redningen etter den andre, først på et skudd fra Kroos og deretter en kjapp avslutning fra Klose som tvang brasilianeren til å endre retning i siste sekund.

Utover i omgangen ble det mer og mer tydelig at mens Bayern fortsatte å presse intenst, tæret innsatsen tydelig på Roma-spillerne og nok en gang kom Kroos til avslutning, og nok en gang reddet Julio Sergio.

Louis Van Gaal viste hvor hardt han satset på tre poeng da han satte innpå Klose og Gomez, og førstnevnte hadde innen et par minutter driblet av De Rossi og Burdisso, men avslutningen gikk på feil side av stolpen.

Klokka tikket mot 90, og mens Bayern-presset økte minket det på gjestenes energi. Klose var nok en gang frampå med en duppende heading som Julio Sergio fikk dyttet i stolpen og ut.

Jeremy Menez erstattet en utslitt Totti, men overraskende nok ble det kveldens eneste bytte fra The Tinkerman, særlig med tanke på at Bayern med stadig større letthet tråklet seg gjennom den tidligere ugjennomtrengelige Roma-midtbanen.

Det uunggåelige inntraff få minutter senere, da Thomas Müller sendte avgårde en suser av en volley som skrudde lavt inn i lengste hjørne. Meget vakkert, og fullt fortjent må man vel nesten si.

Og det skulle bli verre et par minutter senere, da Badstuber slo et innlegg som Klose så vidt fikk en lang tå på og dyttet forbi en utspilt Roma-keeper. Game, set og match, selv om Borriello på merkelig vis havnet alene med Butt like etterpå. Like overrasket som resten av Allianz sendte han en svak avslutning rett i beina på Butt, og Romas nummer 22 må dermed vente enda noen dager før han får en ny sjanse til å score sitt første mål for sin nye klubb.

Det kunne blit verre på overtid, da Gomez brant avgårde et langskudd som bommet på mål med under en halv meter. Men da var som sagt det hele over for lengst.

Roma reiser hjem fra Tyskland med et samlet sett fortjent 0-2 i bagasjen, men prestasjonsmessig var dette et gedigent løft fra horror-forestillingen på Sardinia for noen dager siden.