Med ryggen mot veggen

Roma går ut på Olimipco på søndag for å vinne tre poeng, vinne tilbake fansens tiltro, og ikke minst, for å forsvare en etterhvert tynnslitt ære.

Det er ikke som om det går inflasjon i poeng og mål for årets Roma-utgave. Sesong to med Ranieri har startet på den værst tenkelige måten, og rykter om krangel innad blandet med dårlige prestasjoner, er ikke akkurat en suksessoppskrift.

Nå skal det sies at 0-0 mot Cesena kan vise seg å ikke være et dårlig resultat alikevel, men dersom man skal ha noe i toppen å gjøre, bør nyopprykkede lag slås på hjemmebane. Smertelige 1-5 på den franske koloniøya kan forklares og forsvares av antall romere på banen, og 0-2 i Nord-Italia i midtuken var rett og slett resultatet av for god motstand.

Det er altså i morgen den beømte kjerringa skal reises. Og å gjøre dette mot det laget som kanskje er Serie A’s mest spennenden i år, trenger ikke være så lett som mange kanskje håper.

Bologna har fått ny eier, hentet inn mange spennende spillere, og ikke minst, ansatt en trener hvis undertegnede setter høyt i kurs. De rødblå er alt annet enn ‘push-overs’ til tross for at de tapte forrige uke, da de også var på Olimpico. Lazio fikk kriget til seg 3-1, noe som er et meget flatterende resultat. Og da jeg skriver kriget, mener jeg kriget. Den gønne matta minnet mer om en slagmark enn noe annet.

Og man glemmer heller ikke Bolognas gode kamp i seriestarten mot Inter.

Det er altså søndag ettermiddag Giallorossi skal vise hva som bor i laget. Skal endelig Ranieri vise poenghungrige Romanisi hvorfor han hentet inn Fabio Simplicio, Adriano og Marco Boriello?

En ting er i alle fall sikkert; det blir garantert en ny slagmark på Olimpico søndag ettermiddag, og da er laget avhengige av at samtlige tar ansvar. På midten blir det en spennende duell mellom De Rossi og, etter min mening, VM’s beste spiller, Diego ‘Ruso’ Perez, og Júan og Mexés får sitt å stri med i form av den meget rutinerte Marco di Vaio og en annen uruguayaner, Henry Gimenez.

Det er alt annet enn optimisme å spore hos undertegnede, og man skulle helst sett en annen motstander på andre bannehalvdel enn Bologna, i en kamp der ulvene MÅ vinne. Når det er sagt, er det ingen lette kamer i Serie A, men det må kunne sies at det finnes lettere motstand enn et såpass spennende lag. Det eneste jeg kan støtte meg til for å utjevne pesismismen er at morgendagens gjester fremdeles er i utvikling, og at Roma skal inneha kvalitet nok til å håndtere utfordringen.

Jeg håper intenst at alle Romanisti sitter igjen med mer svar enn spørsmål etter runde 3 i årets sesong!

Roma: Júlio Sergio; Cassetti, Júan, Mexés, Rosi; De Rossi, Pizarro, Perrotta; Vucinic, Totti, Borriello

FORZA ROMA!!