En omgang ikke nok

 I skuffelsen som oppstår da stadionuret bikker 90 min, er det fremdeles mulig å finne positive innslag fra denne søndags ettermiddagen. I sær dersom man helt og holdent fokuserer på første omgang.

Marco Borriello bruker bare 8 minutter på å gjøre det enhver Romaspiss drømmer om; å score foran Curva Sud. Kun få strakser etter, kommer en frisk Francesco Totti på skuddhold, og  blåser ballen i tverrliggeren. Hele laget ser ut som om de skal sprette tilbake fra den heller labre seriestarten.

En start det forøvrig var knyttet store forventninger til.

Roma fortsetter å skape muligheter, og kanskje ett av kampens høydepunkt skjer i det Totti slår tunnell på Diego Perez, og overlever. Sistnevnte hadde en svært fornøyelig dag på jobben, lite til fordel for samtlige Romanisti.

Borriello viser seg å være en mer bevegelig spiss enn det Luca Toni var, og det ser også ut til at han kommer godt overens med både Kapteinen og Ménez. I andre omgang står Borriello og Ménez for Romas beste angrep, hvor de kombinerer fint på venstresida. Borriello hælsparker gjennom til franskmannen, og stormer inn i boksen, men avslutningen oppnår aldri kvaliteten til forspillet. Men good move!

Cassetti får seg en smell, og lilleBurdisso kommer inn som venstreback. Debutanten er ikke helt venn med ballen alltid, men ved ett par anledninger gjør han en solid innsats. I tillegg noterer han seg for Romas største mulighet, bortsett fra scoringen, hvor han avslutter et hjørnespark i stanga.

Rett før pause er det dramatikk i Romas sekstenmeter. Venstrebacken Rubin lurer Rosi, som var beder offensivt enn defensivt idag, og får lagt inn. Det ble spekulert i om Mexés heandset på innlegget, men uansett lander ballen hos Paponi. Angriperen får skutt fra 9 meter, men en godt plassert Júlio Sergio redder, men gir retur. Samme angriper kaster seg over ballen, men får kun skutt i stanga. I skuddøyeblikket blir han overfalt av Philippe Mexés, som gir Bolognaspissen hoftedysplasi. Angriperen blir båret av banen, og Bologna noterer seg sin klart største sjanse.

Roma starter andre omgang med to hjørnespark, uten at det skjer noe nevneverdig spennende. Etter dette blir det mer og mer Bologna. Konsentasjonen blir manglende, og Mexés lar Di Vaio komme til avslutninger.

Daniele De Rossi klarer ikke å riste av seg en smell han fikk i første omgang, og blir erstattet av Matteo Brighi kun ti minutter ut i halvleken. Og fremdeles er momentet med gjestene. Nok en gang er mangel på konsentrasjon gjeldende, men heldigvis svikter angrepet til Rossoblu.

Så, innimellom alle angrepene til gjestene, får imidlertid Roma frispark ute ved kanten av boksen. Totti slår inn, og der presser en ivrig Brighi venstreback Rubin til å sette ballen i eget nett. Autogol! Og hvilket herlig tidspunkt å sette inn 2-0 på.

Uheldigvis fortsetter Bologna i samme vigør, og før eller siden måtte det skje. Marco Di Vaio har lurt forsvarsspillere i Serie A før moren til Rosi møtte melkemannen, og omsider klarer den rutinerte spissen å overliste selveste Júlio Sergio. Kvarteret igjen, og 2-1.

Fabio Simplicio kom forøvrig inn for Ménez 8-10 minutter før scoringen, men debutanten klarte på ingen måte endre på så mye. Han hadde en frekk brasse/innlegg som Borriello ikke kom helt på enden av, men brasilianeren viser helt klart friske takter.

Så skjer det som ikke skal skje. Marco Di Vaio avslutter ett innlegg fra Meggiorini, og utlikningen er et faktum. Di Vaio gjør som sin mor, og kler av seg uten å foretrekke en mine.

Kampen avsluttes noe kaotisk, med frispark  på ca.  30 meter, noe som lukter skudd fra Totti. I muren krangler Perrotta og Perez, og det ser ut til å ende med masseslagsmål. I stedet roer dommeren det hele ned, og belønner de to nevnte midtbanespillerne med gule kort. Etter all dansingen, sender Kapteinen ballen i muren og skuffelsen materialiseres.

Nå finnes det bare en vei, og det er oppover!!

Roma: Júlio Sergio; Rosi, Mexés, Júan, Cassetti (G. Burdisso 34); De Rossi (Brighi 55), Perrotta, Pizarro; Ménez (Fabio Simplicio 68), Totti, Borriello

1-0 Borreillo (8), 2-0 Autogol (59), 2-1 Di Vaio (76), 2-2 Di Vaio (90)

Gule kort: Perrotta (90)