Forhåndsomtale Roma – Inter

Undertegnede var med en god gjeng norske romanisti tilstede under vårens batalje mot Internazionale. La det være sagt, dersom kampen i kveld når vårens opp til anklene har du minst ti gode grunner til å sette deg ned foran TVen i kveld. Kampene mot Inter er om dagende som symboliserer i forhold til nord/sør-rivaliseringen. Med andre ord, det er en kamp Roma og romere generelt hater å tape.

Roma kommer noe skadeskutt og redusert inn mot denne kampen. Det gjør imidlertid Inter også. Hos Roma er Philippe Mexes skandaløst utestengt i tre kamper. Jeg skal ikke la dete ta fullstendig overhånd nå. Imidlertid vil jeg ha nevnt dette er et justismord undertegnede ikke kan huske å ha sett sidestykke til på lang tid innenfor fotballens verden. Det er IKKE NOE rom for fornuftig tankegang i korridorene i Milano. Tillitsbruddet er nå totalt. Jeg har ingen tro på at vi får hverken god eller rettferdig dømming ikveld. Det motsatte tar jeg som en selvfølge. Det er forkastelig og det smaker jævlig.

Foruten Mexes er Taddei og Julio Sergio skadet. Riise, Totti og De Rossi er klarert for spill, men det gjenstår å se hvilken tilstand de er i .

For Inters del er Zanetti, Motta, Mancini, Rivas og Samuel ute.

Romas tropp:

1 BOGDAN LOBONT,
2 CICERO JOAO DE CESARE (CICINHO),
3 PAOLO CASTELLINI,
4 JUAN SILVEIRA DOS SANTOS,
7 DAVID MARCELO CORTES PIZARRO,
8 RIBEIRO LEITE ADRIANO,
9 MIRKO VUCINIC,
10 FRANCESCO TOTTI, 16 DANIELE DE ROSSI,
17 JOHN ARNE RIISE,
19 JULIO CESAR BAPTISTA,
20 SIMONE PERROTTA,
22 MARCO BORRIELLO,
25 GULLIERMO ENIO BURDISSO,
29 NICOLAS ANDRES BURDISSO,
30 SIMPLICIO FABIO HENRIQUE,
32 DONIEBER ALEXANDER MARANGON (DONI),
33 MATTEO BRIGHI,
77 MARCO CASSETTI,
87 ALEANDRO ROSI,
94 JEREMY MENEZ

Inters tropp:

Julio Cesar, Luca Castellazzi, Paolo Orlandoni; Ivan Cordoba, Lucio, Maicon, Cristian Chivu, Davide Santon; Dejan Stankovic, Wesley Sneijder, Sulley Muntari, MacDonald Mariga, Esteban Cambiasso, Joel Obi, Coutinho; Samuel Eto’o, Diego Milito, Goran Pandev, Jonathan Biabiany

Forventet lagoppstilling Roma (4-2-3-1):  Lobont; Cassetti (Cicinho), N. Burdisso, Juan, Riise (Cassetti/G. Burdisso/Castellini); Pizarro, De Rossi; Perrotta, Totti, Vucinic (Menez); Borriello.

Her er det på sin plass med noen bemerkninger. Førstevalget på venstrebacken for Ranieri heter John Arne Riise. Dersom sunnmøringen vår ikke blir spilleklar er det duket for noen alternative konstellasjoner. Jeg ville valgt å spille med Cicinho på høyre og Cassetti på venstre på bakgrunn av brasilianerens innsats mot Bresia sist som var godkjent. Rosis innsats var tilsvarende underkjent. Paolo Castellini kan også få sin andre kamp i Romatrøyen på venstrebac, samt at Lillebror Burdisso også har vikariert her mot Bologna tidligere. Han imponerte imidlertid ikke nevneverdig. La oss med andre ord håpe på John Arne.

Menez er også et alternativ til en Vucinic på venstrekanten. En Vucinic som virket langt fra toppformen mot Brescia sist.

Forventet lagoppstilling Inter (4-2-3-1): Julio Cesar; Maicon, Lucio, Cordoba, Chivu; Cambiasso, Stankovic; Pandev, Sneijder, Eto’o; Milito

Her ser jeg ikke stor grunn tilå spekulere så mye. Dette er også lagoppstillingene nesten samtlige av de store italienske avisene opererer med idag.

Kampforløpet er alltid vanskelig å forutsi I slike kamper. Det som ihvertfall er sikkert er at Ranieri er virkelig ille ute om Roma skulle ryke her. Ihvertfall om en skulle ryke stygt. Jeg ser derfor for meg at det blir et “forsiktig stormløp” mot Inters mål innledningsvis. Jeg tror ihvertfall det vil være en falliterklæring å la Inter stå opp fra start og kontrollere banespillet. Her Ranieri, her må det tas tak. Her må det faktisk gambles, selv om det er jobben din som mest sannsynlig star på spill.

Kampen sendes på Canal+ Fotball med kampstart klokken 20:45. Legg imidlertid merke til at Canal+ skal ha studiosending denne lørdagen og at denne begynner allerede klokken 17:30 i forkant av Milan – Genoa.

Kampen er også tilgjengelig på Canal+ sin webtjeneste.

Dette er kampen som SKAL vinnes. Dette er kampen du MÅ se.

Ikke frysninger på ryggen enda? Vel…watch?v=KRFs3vuqopM&feature=fvw

FORZA RAGAZZI! DAJE ROOOMA!!