Kamprapport Roma – Inter

Det var et langt fra fullstappet Olimpico som igår var vitne til et mirakel av de sjeldne når Mirko Vucinic i det 92 spilleminutt ofret seg i duellen med Lucio og stupte inn 1-0 til den totale ekstase for Curva Sud. Romas sesongstart har vært skandaløs på mange måter, men gårsdagens seier kan bli vendepunktet Claudio Ranieris mannskap har ventet på.

Kampen begynte tett og jevnt. Roma lå solid i forsvar, men slet med presisjonen offensivt. Særlig var kaptein Franceso Totti upresis. Omgangens store sjansen kom for Samuel Eto’o, men Burdisso reddet Roma fra det som mest sannsynlig ville ha blitt 1-0. Dejan Stankovic hadde også et langskudd i tverliggeren, mens Roma noterte seg for flere nestensjanser ved blant annet Marco Borriello. Foruten dette skulle Roma hatt et klart indirekt frispark på 5 meter da Lucio stemplet Marco Borriello i bakhodet (!). Lagene gikk til pause på stillingen 0-0, noe som igrunnen var greit etter spill og sjanser.

Andre omgang skulle bli svært lik den første med to lag som lå kompakt og nektet mostanderes store rom. Inter var imidlertid det mest ballførende laget og Roma fikk ikke lagt skikkelig press på milaneserne før mot slutten av kampen, med unntak av et indirekte frispark etter at Julio Cesar på klønete vis plukket ballen opp fra egen spiller. Totti blåste forsøket over mål.

Når presset mot slutten kom, kom det imidlertid til gangs. John Arne Riise er først nære ved å tråkle seg hele veien igjennom Inter-forsvaret, men blir i siste sekund stoppet av Ivan Cordoba. I et påfølgende angrepet skulle det imidlertid skje store ting.

Roma vinner et frispark midt i banen og tar det kjapt. Ballen havner ut til De Rossi på høyrekanten som på mesterlig vis svinger den inn mot straffemerket. I samme retning har Mirko Vucinic startet et 30-metersløp og nådd maksfart. Mirko lar liv og helse stå til og stuper inn i duellen med Lucios knotter med hodet først. Vucinic slår Lucio i duellen og stusser ballen utagbart for Julio Cesar borte i det venstre hjørnet. Curva Sud går i transe og reklameskiltene til helvete. En eufori av følelser slippes løs og alt det vonde ved denne sesongstarten blir borte. AS Roma er tilbake på rett vei etter noen uker i ødemarken!

Etter kampen blir det elleville jubelscener og utvist stor glede av blant andre John Arne Riise som var blant dem som var ivrigst til å feire med fansen. John Arne spilte forøvrig en prikkfri kamp og var sterkt delaktig både fremover og bakover på banen. Særlig var det tydelig at vi hadde vår antatt beste forsvarsrekke på plass igår. Roma lå meget kompakt defensivt og endelig fikk vi se Daniele De Rossi glitre igjen.

Til uken tar Roma mot Cluj på Olimpico til andre runde av Chapions League. Med seier der er AS Roma fullstendig friskmeldt.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VLzjG1agW_A[/youtube]

DAJE ROMA!