2-1 seier til Roma over Cluj. Er ulvene endelig friskmeldt?

Etter den horrible sesongstarten tok vårt kjære Roma sist helg en etterlengtet og imponerende seier mot forrige sesongs mestere Inter. Igår hadde rumenske Cluj tatt turen til den evige stad og forhåpentligvis skulle de også få ungjelde. Med seier og godt spill i denne kampen håpet de fleste av oss at ulvene kunne friskmeldes, men fullt så enkelt skulle det ikke vise seg å bli.

Det startet labert fra de gulrødes side både offensivt og defensivt. Ukonsentrert pasningsspill, dårlig bevegelse og alt for mye fiksfakserier, spesielt av vår kaptein Francesco Totti. Spillet bølget frem og tilbake gjennom hele omgangen. Vucinic kom til et par halvstore sjanser og burde nok kanskje ha satt en av ballene i mål. Cicinho ble spilt igjennom to ganger uten at det resulterte i noen spesielle farligheter. Totti fikk også testet ut skuddfoten, men frisparket hans ble reddet. Cicinho gjorde forøvrig en god match, etter at han hadde blitt glemt av de fleste romanisti. Riise-backupen Castellini var også aktiv på sin venstreback, men viste at det med fordel kan trenes litt på innlegg de nærmeste ukene. Cluj kom også til noen småsjanser og etter at halvtimen var gått skulle kampens hittil største sjanse komme. Cicinho mister ballen på høyrekanten og Cluj-spiller Traore fosser oppover med ballen og havner 1-mot-1 med Burdisso den eldre. Argentineren virker til å ha grei kontroll på situasjonen, men klarer ikke å stokke beina sine og plutselig er det to Cluj-spillere alene med vår Lobont. Traore blir dog litt grisk og avslutter selv. Heldigvis, for alle med hjerte i Roma, i tverrliggeren og ut. Begge lag kunne godt å fått et mål i denne omgangen om avslutningene hadde vært litt skarpere, så at det fortsatt stod uavgjort føltes greit. Det skal også nevnes at Jeremy Menez fortsatte sin fine innsats fra Inter-kampen og man kan for alvor håpe at den unge franskmannen skal slå ut i full blomst denne sesongen. Merkelig nok ble dog Jeremy byttet ut og de neste 45 minuttene var det Adriano som skulle bekle vingen.

Andre omgang startet ca likt som det første, med et ukonsentrert og slurvete Roma. Spillet bølget frem og tilbake og igjen var det Cluj som skulle komme til den første store sjansen da ovennevnte Traore får stå rundt 16 meter og prikke ballen i Bogdan Lobonts høyre stolpe. Farlig nærme. Etter 69 minutter får Roma corner på sin høyre side og en etterlengtet innøvd variant skal igjen testes ut. Pizarro slår ballen hardt og lavt mot 16-meterstreken hvor Philippe Mexes kommer stormene og dundrer ballen gjennom et vrimmel av rumenere og i mål. Alle som har fulgt med litt de siste sesongene husker at dette har skjedd før, men da gikk ballen i nettaket i motsatt ende av Stadio Olimpico bak Dida. Grande Mexes og 1-0 til Roma… En kjærkommen opptur for vår yndlingsfranskmann! Etter dette hadde de fleste regnet med at Roma skulle legge seg bak på, men Ranieri ville fortsette og angripe. Det skulle ikke ta lang tid før dette gav uttelling. 71 minutter er gått og Danielino får ballen på midtbanen, kikker opp og sender ballen til værs. Marco Borriello (som har kommet inn for Vucinic) har gått på et buet løp på offsidegrensen og er på veg igjennom Cluj-forsvaret. Ballen daler ned over Borriellos venstre skulder, han klemmer til på helvolley med venstrefoten og ballen finner vegen bort i det lengste hjørnet. En vanvittig prestasjon av vår nye spiss, som virkelig viser hvilken klassespiller han er. 2-0 til de gulrøde og tutti pazzi per Borriello!

Etter dette ville de fleste av verdens gode lag ville bare sikret inn seieren, men Roma har jo som alle vet en egen evne til å gjenåpne kampene for å gjøre det spennende. Etter 78 minutter skulle akkurat dette skje da Cluj fikk frispark i en farlig posisjon ute til venstre for Romas mål. Culio tok frisparket og Ionut Rada knuste alle i feltet og headet ballen sikkert i mål. Da trodde nok de fleste at dette skulle ende akkurat som kampen mot Bologna, men denne gangen klarte vi heldigvis å dra i land seieren og 3 viktige poeng.

Deilig med sesongens andre seier, selv om den godt kunne kommet med større margin. Det er ingen tvil om at prestasjonene må heves et par hakk om vi skal ha noe håp om å få med oss noen poeng fra heksegryta San Paolo i neste serierunde, da er også Juan og Riise tilbake, noe som forsterker vårt defensive spill betraktelig. Vi får nok vente litt til med å utskrive AS Roma fra sykehuset, men kanskje kan vi gjøre det allerede til helgen?

FORZA ROMA!