Adrianos mor: «Min sønn er en ny mann»

Det er ingen hemmelighet at Adriano har hatt noen tunge år. Brasilianeren mistet fotfestet da faren døde, og i følge hans mor Doni Rosilda fortjener Roma en takk for å ha gitt ham en ny sjanse.

«I dag er Adriano en ny mann, en person med hodet på skuldrene. I løpet av livet hans har mange ting skjedd, men jeg er sikker på at han har forstått. Han har kommet tilbake rolig, takket være Roma som ga han en ny sjanse.»

Veien var kort fra himmel til helvete da Adriano i det ene øyeblikket storspilte for Inter, og i det neste mistet kontroll over alkoholforbruket. Farens dødsfall kunne i følge hans mor kostet ham livet.

«Opphavet til depresjonen var farens dødsfall, som han aldri kom over. På grunn av suksessen snakket mange vondt om ham og kritiserte ham uten å helt vite hva som skjedde. Ingen kjenner det onde bedre enn dem som sliter, og selv ikke jeg visste hvordan jeg kunne hjelpe.»

«En dag, da han var i Italia, ringte han meg og fortalte at han ikke maktet mer, han ville slutte med fotball. Han tenkte på å ta selvmord. Og jeg ba ham lytte til hjertet, for ingenting er viktigere enn å være lykkelig. Hvis han måtte slutte med fotball, ikke noe problem.»

I intervjuet forteller også moren om Adrianos oppvekst i den beryktede favelaen i Rio, hvor de aldri kunne føle seg trygge. Hun forteller om personer som han trodde var hans venner, som egentlig bare penger i tankene. Og at forholdet til mennesker i favelaen aldri kunne bli som de var, men at han nå har lysere fremtidsutsikter.

«Min sønn kommer til å gjøre det..vinne utfordringen. Han og Roma skal reise seg og overraske.»

PS: Adriano avbrøt dagens trening etter å ha pådratt seg en skade i venstre ankel. Omfanget av skaden vites ikke, men bortekampen mot Napoli kommende helg er i fare.

Kilde: Gazzetta dello Sport.