FIGC oppretter disiplinærsak mot Rosella Sensi

Mye har blitt sagt om dømmingen i oppgjøret mellom Brescia og Roma. I denne omgang nøyer vi oss med å si at hoveddommer Russo og linjedommer Ayroldi leverte 90 minutter med dømming av absolutt lavmål.

Innsatsen ble slaktet av Romas spillere, direktører og president. Borriello hevdet at noe slikt aldri ville skjedd da han spilte i Milan og at Russo i motsetning til tidligere (da han hadde spurt om å få Borriellos drakt etter en kamp) nektet å utveksle ord med Romas spillere.

Mest direkte var kanskje Rosella Sensi, som uttalte at en i det minste burde ha dommere som ikke var blinde dersom en skulle fortsette uten videodømming. I dag melder FIGC at det har blitt opprettet en displinærsak mot Rosella Sensi, som i følge rapporten skal ha uttalt seg på en måte som krenket dommerens integritet og var skadelig for dommerens omdømme.

FIGC holder også AS Roma som klubb ansvarlig for kommentarene, uten at det foreløpig har blitt gitt noen indikasjoner på hvilken straff som kan gis klubben dersom Rosella finnes skyldig i anklagene. I mellomtiden burde kanskje FIGC spurt seg selv om ikke dommernes egen innsats var langt mer belastende for omdømmet enn Sensis ærlige betraktninger rundt den skandaløse affæren på Mario Rigamonti.

Kilde: laroma24