Svakt halvtårsregnskap øker behovet for ny eier

Det oppleves som stille før stormen når Unicredit trolig beveger seg inn i siste fase av jakten på en ny eier for AS Roma. Mandag denne uken la president Sensi frem et negativt driftsresultat for første halvår i 2010. Regnskapet ble godkjent av styret, og tapet skal etter sigende ligge på 12,7 millioner euro, et tap som trykker på en allerede presset egenkapital.

Aabar skal fortsatt være interessert i å overta klubben. Det samme gjelder Fedun, visepresident og aksjonær i den russiske oljegiganten Lukoil. Ny spekulasjon rundt Fedun oppstod onsdag, etter at Lukoil gjennomførte et tilbakekjøp av aksjer fra Conoco – assistert av ingen ringere enn Unicredit Group. Samtidig er det total stillhet rundt Clessidra/Angelini, Angelucci og Naguib Sawiris.

Usikkerheten er med andre ord det eneste rundt Romas fremtid som virker noenlunde tilbakevendende. Selv om svært mange investorer meldte sin interesse på et tidlig stadie, har en kombinasjon av høy kjøpssum, høye fremtidige investeringskostnader og behov for styrket egenkapital i klubben tilsynelatende kjølnet interessen til majoriteten av nevnte investorer. Året uten Champions League har medført et tap på om lag 15 millioner euro – trolig også mer – hvilket innebærer at klubben snart vil ha behov for å refinansiere en lite overbevisende balanse.

Videre hevdes det at kjøpssummen som Unicredit krever fra potensielle kjøpere er 50 millioner euro (!) høyere enn antatt, og at Italpetrolis mandat i Newco Roma trykker for å få inn en eier som har konkrete planer om å bygge et stadionanlegg, hvor trolig 70-80% av byggekostnadene må finansieres av Romas nye eier. Det må også antas at en ny eier vil planlegge å foreta større investeringer i spillermateriale, hvilket bare skyter den totale investeringssummen enda høyere.

Likevel er det ingen vei utenom: AS Roma må ha ny eier, og det meste peker fortsatt i retning av at det kommer i løpet av høsten. I mellomtiden sitter hobbyinvestorene på sidelinjen og lar aksjekursen falle marginalt fra dag til dag. Det er trygt å si at det nå er stille før stormen…

Kilder: lasole24, wall street journal, borsa italiana, romanews, sporteconomy.it