Il Derby del Sole

Seier mot Inter og Cluj har i følge Ranieri gitt Roma medisinen de trengte for å finne tilbake til rett kjøl. Denne helgen kommer en ny knalltøff oppgave når laget reiser sørover til Napoli for en klassisk batalje på San Paolo – et hatoppgjør av store dimensjoner og en av Italias klareste høyrisikokamper. Det er solgt 35 000 billetter til kampen.

Historikk «Derby del Sole»

Dette oppgjøret har blitt utkjempet 74 ganger, Napoli har vunnet 30, 22 har endt uavgjort og Roma har vunnet 22. Samlet er målforskjellen 94-78 i favør napolitanerne. Sist gang Roma vant dette oppgjøret var 25 januar 2009, med hele 3-0 og mål fra Mexes, Juan og Vucinic. Sist gang det endte uavgjort var 28 februar 2010, da Roma ledet 2-0 gjennom mål fra Baptista og Vucinic, men Napoli slo tilbake gjennom Denis og Hamsik. Og hør på denne: sist gang Napoli vant var 11 mai 1997, etter 1-0 og mål fra Caccia.

Lagenes formkurve

Begge lagene har vært skuffende i sesongåpningen, selv om Roma (U-T-U-T-V) naturligvis har vært en langt større skuffelse enn Napoli (U-U-V-T-V). Napoli har beseiret sterke Sampdoria og Cesena på bortebane, og samtidig klart godkjente 1-1 mot Fiorentina. Laget har imidlertid ikke vunnet på hjemmebane ennå, etter uavgjort 2-2 mot Bari og et svært overraskende 1-3 tap mot Chievo. De fleste kjenner til Romas form, men for sikkerhetsskyld kan det sies at Roma har tapt begge bortekampene så langt i Serie A. Tar vi med Champions League, så har Roma tapt 3 av 3 bortekamper denne sesongen.

Begge lagene var i aksjon mot rumenske lag i midtuken, og til Romas fordel kan det nevnes at Napoli spilte så sent som torsdag, mens Roma har fått hvile siden tirsdag. Roma slo Cluj 2-1 i en ikke særlig overbevisende affære som fort kunne endt annerledes. Særlig imponerende var det heller ikke at Napoli lå under hele 3-0 borte mot Steaua Bucuresti, men et sluttkjør fra Vitale, Hamsik og Cavani ga napolitanerne et akseptabelt 3-3 resultat fra Romania.

Skader og suspensjoner

Roma må klare seg uten Mexes, som ble suspendert etter raseriutbruddet mot Brescia. Det samme gjelder Perrotta som med god hjelp av supercupfinalen allerede har klart å raske til seg 4 gule kort og således en suspensjon. Videre er Julio Sergio fortsatt ute med ankelskaden, en skjebne som nå også deles av Adriano (fikk seg en liten trøkk på torsdagens trening). Videre er heller ikke Taddei kvitt skaden sin. Napoli kommer til kampen nærmest uten skader og suspensjoner. Cristiano Lucarelli er skadet til januar, og videre er det litt tvil rundt helsen til Marek Hamsik, som imidlertid ventes å spille.

Forventede lagoppstillinger

Ranieri har tatt ut følgende tropp til kampen: Baptista, Borriello, Brighi, Burdisso G., Burdisso N., Cassetti, Castellini, De Cesare, De Rossi, Greco, Juan, Lobont, Doni, Menez, Okaka, Pena, Pizarro, Riise, Rosi, Simplicio, Totti, Vucinic

Walter Mazzarri ventes å gå ut med sin sedvanlige 3-backslinje, med vingbacker i en 5-mannsmidtbane. Hamsik blir bindeleddet mellom midtbanen og angrepet. Ranieri går som vanlig ut i en 4-backslinje, med ballfordeler Pizarro og rivjern De Rossi dypt i midtbaneleddet. I Perrotta og Taddeis fravær er det noen spørsmålstegn rundt den taktiske disposisjonen på midtbanen, men trolig blir det Brighi som tar plassen, mens Menez, Totti og Borriello fyller ut angrepet.

Napoli (352/3412): De Sanctis; Cannavaro, Campagnaro, Aronica; Maggio, Gargano, Pazienza, Dossena, Hamsik; Lavezzi, Cavani

Roma: (4312): Lobont; Cassetti, Juan, Burdisso, Riise; Pizarro, De Rossi, Brighi; Menez, Totti, Borriello

Hold et øye med

Det blir et klassisk spissoppgjør mellom Edinson Cavani (med sine 8 mål på 9 kamper) og Marco Borriello (3 mål på 5 kamper). Begge er nye i sine klubber, men har allerede funnet seg godt til rette. Marco Borriello er dessuten født i Napoli, og har nok utvilsomt planer om å sette spor etter seg i morgen.

Hold også et øye med dommer Tagliavento, rett og slett på grunn av FIGC.

Egen forventning til kampen

Ranieris Roma er på desperat poengjakt, og kommer nok til å prøve å stenge ned Napoli etter beste evne. Forventer en kamp der Napoli er i kommando og styrer kampen, men der Riise og Cassetti fosser frem på kontringer og setter opp Borriello. Frykter imidlertid at Napoli får sin første seier mot Roma på San Paolo siden 1997.

Kampen ser du på Canal+ Fotball.

DAJE ROMA – ODIO NAPOLI

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HQ5XmiOvEwQ&feature=related[/youtube]

Kilder: sscnapoli.it, asroma.it, gazzetta.it, corrieredellosport.it