2-0 til Napoli over Roma

Dette var før sesongstart regnet for å være en av de første store prøvelsene for vårt kjære Roma. Nå har det jo virket som om alt som kan krype og gå i Serie A har kunnet by på store problemer for oss, så at dette skulle bli uhyre spennende var alle klar over. Napoli har en enorm støtte hjemme på San Paolo og det faktum at romanisti ikke fikk lov til å entre kampen skulle gjøre det ekstra vanskelig. Allikevel – ingen hadde på forhånd gitt opp at Roma kunne ta hjem sin tredje seier på rad og 3 viktige poeng.

Ranieri hadde foran denne kampen valgt en litt snodig 5-backsvariant med Riise og Cicinho på hver sin vingback. Juan, N. Burdisso og Cassetti spilte i midten, mens Pizarro, De Rossi og Perrotta skulle befolke midtsirkelen. Lengst der fremme fant man Menez, Totti og napolitaneren Borriello, mens lengst der bak skulle Lobont vokte buret.

Første omgang ble en jevn affære. Ingen av lagene klarte å få det store overtaket og begge lag kom til noen muligheter. Ex-Palermospiller Edison Cavani og Marek Hamsik styrte det offensive showet for Napoli sammen med Lavezzi og begge de førstenevnte kom til store muligheter, men en våken Lobont i Romas mål kunne sørge for at de gulrøde kunne gå i garderoben uten baklengs. For Roma hadde Borriello en stor mulighet som ble hindret av De Sanctis. Alt i alt greit at det stod uavgjort 0-0 til pause.

I pausen bestemte il mister seg for å enda en gang gjøre et veldig snodig bytte. Vi husker jo alle ifjor mot Lazio da De Rossi og Totti ble byttet ut til pause, den gangen funket det og Roma vant. Denne gangen var det årets livligste spiller så langt, Jeremy Menez, som måtte vike for hedersmannen Matteo Brighi. Et veldig defensivt bytte fra Ranieri som ikke fungerte overhodet. Etter dette ble Roma overkjørt etter alle kunstens noter med den nevnte Napoli-tridenten i forsetet. Gang på gang fosset de over Roma og om ulvene skulle komme med en liten offensiv endte det bare i lynraske kontringer i retur. Da han følgelig skulle gjøre noen offensive grep tok han av Marco Borriello i håp om at Vucinic igjen kunne komme med en reddende hånd. Det gjorde han ikke og da gikk det som det måtte gå. 1-0 og 2-0 til Napoli ved Marek Hamsik og noe som kunne ligne på et selvmål av Nicolas Burdisso. Stort mye mer er det ikke å si om den andre omgangen og den kan oppsummeres med ett ord: Horribel.

Skuffende innsats av våre utvalgte og skuffende innsats av han som forvalter de, Claudio Ranieri. Det er selvsagt stor fallhøyde når man utfører bytter som trener. Enkelte ganger gjør man noe genialt og blir hyllet, mens andre ganger bommer man fullstendig og da skal man følgelig få fortjent kritikk. Denne gangen bommet il mister fullstendig og det er et par spørsmål som dukker opp i bakhodet etter en slik forestilling. Jeg skal ikke gå igjennom alle, men heller stille det mest innlysende: Er det virkelig fortsatt slik at Totti skal ha klippekort på laget? Igår serverte han en av sine sletteste forestillinger på lenge og det er høyst kritikkverdig at både Menez og Borriello ble byttet ut istedet for il Capitano.. Totti er uansett Totti og han er hovedgrunnen til at undertegnede holder med AS Roma. Alt tar imidlertid slutt, det må vi alle innse en gang… Nå er det heller ikke slik at France var det eneste som gjorde en slett innsats på banen. Pizarro virket til å ha stjålet pasningsfoten til Julio Baptista, Riise og Cicinho var så og si usynlige  (noe vi også kan takke taktikken for) og Cassetti slet voldsomt med Esequiel Lavezzi. Den eneste som kan være fornøyd med innsatsen sin er Bogdan Lobont, grunnen til at det ikke ble langt styggere siffre.

Vi får håpe ulvene finner seg selv iløpet av uken!

FORZA ROMA! FORZA CAPITANO!