Sawiris i pole position

Viktige nyheter rundt AS Romas fremtid kan ha kommet mandag kveld. Sawiris sitter på 97% av aksjene i Weather Investments, som i kveld ble enige med Telenor-deleide Vimpelcom om å slå sammen selskapene. Verdien av fusjonen vurderes til hele 6,6 milliarder dollar.

Det som kanskje er særlig interessant ved avtalen er at aksjonærene i Weather Investments vil få 4,7 milliarder dollar i Vimpelcomaksjer, samt 1,8 milliarder dollar i kontanter. Dersom det i tilfelle fortsatt eksisterer interesse fra Naguib Sawiris, har med andre ord egypteren sikret seg frisk kapital som er tilstrekkelig til å kjøpe Roma, styrke klubbens egenkapital og foreta nødvendige investeringer. Salgsverdien av Italpetrolis eierandel i AS Roma (66,4%) vurderes til 150 millioner euro.

Fra Italia hevdes det imidlertid at Sawiris neppe vil finne interesse i kjøpe AS Roma som en personlig investering. Under en Wind-konferanse i september uttalte Sawiris at Weather Investments vil være å finne i det italienske markedet i all overskuelig istanbul escort fremtid, og at selskapet kontinuerlig ser etter måter å styrke egen tilstedeværelse i støvellandet.

En investering i AS Roma kan i så måte sees i sammenheng med selskapets ekspansjon i det europeiske markedet, som i dag ble ytterligere forsterket gjennom fusjonen med Vimpelcom. Det rapporteres videre at viktige nyheter kan komme i løpet av denne uken. Et nytt hopp i AS Roma-aksjene forventes tirsdag, etter at Naguib Sawiris og Weather Investments ser ut til å ha inntatt pole position i kampen om AS Roma.

Kilder: Romanews.eu, Dn.no