Forhåndsomtale Roma vs. Genoa

Roma har de siste sesongene hatt et svært godt tak på Genoa hjemme, og vice versa borte. Begeg lag har imidlertid gjort det så som så i sesonginnledningen og ingen har råd til å tape kveldens kamp. De to foregående sesongene har møtet på Olimpico endt med 3-0 seier til Roma begge gangene. Kan vi håpe på et lignende utfall i år?

Som allerede nevnt byr kampen på flere interessante dueller på banen. Luca Toni returnerer til Roma etter sitt opphold som leiesoldat hos oss i siste halvdel av forrige sesong. Han ble veid og funnet for lett (!) i forhold til Adriano foran årets sesong. Det kan foreløpig i høyeste grad diskuteres om det var et klokt valg. Adriano har tilført pent lite så langt, men er en mer langsiktig investering.

For Marco Borriello blir det et gjensyn med laget som kickstartet karrieren hans. Det var hos Genoa under 2007/2008-sesongen at bello Marco scoret hele 19 seriemål, hans personlige bestenotering til nå. Foreløpig står Luca Toni med to seriemål, mens Borriello har et mål i serien og et i Champions League. Kan vi håpe på at Marco går forbi Luca etter kveldens oppgjør?

Claudio Ranieris trener har tatt ut følgende mannskap:

1 BOGDAN LOBONT,
 2 CICERO JOAO DE CESARE (CICINHO),
3 PAOLO CASTELLINI,
4 JUAN SILVEIRA DOS SANTOS,
5 PHILIPPE MEXES,
7 DAVID MARCELO CORTES PIZARRO,
10 FRANCESCO TOTTI,
11 RODRIGO FERRANTE TADDEI,
17 JOHN ARNE RIISE,
19 JULIO CESAR BAPTISTA,
20 SIMONE PERROTTA,
22 MARCO BORRIELLO,
23 LEANDRO GRECO,
29 NICOLAS ANDRES BURDISSO,
30 SIMPLICIO FABIO HENRIQUE,
32 DONIEBER ALEXANDER MARANGON (DONI),
33 MATTEO BRIGHI,
77 MARCO CASSETTI,
87 ALEANDRO ROSI,
89 OKAKA CHUKA STEFANO,
94 JEREMY MENEZ

ASRoma.it

Gian Pietro Gasperini har på sin side tatt ut følgende mannskap:

Portieri: 1 Eduardo, 73 Scarpi. 88 Perin. Difensori: 2 Chico, 3 Dainelli, 13 Kaladze, 16 Ranocchia, 5 Tomovic. Centrocampisti: 4 Criscito, 11 Kharja, 20 Mesto, 77 Milanetto, 23 Modesto, 18 Rafinha, 7 Rossi, 36 Zuculini. Attaccanti: 22 Destro, 8 Palacio, 10 Palladino, 17 Rudolf, 14 Sculli, 9 Toni.

GenoaCFC.it

For Roma er Adriano og Julio Sergio ute med skade. Det samme er Mirko Vucinic og Daniele De Rossi. Landslagspauser har sine klare baksider… Jeremy Menez er imidlertid klarert for spill, og det samme er Simone Perrotta.

For Genoa sin del er Jankovic og Veloso ute med skader, mens Morretti er suspendert. Fordel Genoa på papiret mtp. skadesituasjonen altså.

Antatt lag Roma (4 -3 -1 -2): Lobont; Cassetti, Juan, Burdisso, Riise; Brighi, Pizarro, Taddei; Perrotta; Totti, Borriello.

Variabler her er på midten og hva slags formasjon en velger. Perrotta kan gå ned i en dypere rolle og åpne for Jeremy Menez i mellomrommet. Simplicio er også et alternativ på midten.

Antatt lag Genoa (3-4-3): Eduardo; Chico, Dainello, Ranocchia; Rafinha, Milanetto, Kharja, Cirscito; Palacio, Toni, Sculli.

Også en del variabler her, blant andre Rossi på midten og Kaladze bak. La oss håpe.

Det er forventet at Roma vinner denne, både fra ekspertene, ledelsen og fansen. Mye taler derfor for at Roma vil gå i angrep fra start, mens Genoa vil satse på kontringer og dødballer med sikte på Luca Toni. En nøkkel blir derfor å demme opp for han på faste situasjoner. Her vil Burdisso få en stri tørn.

Kampen vises for øvrig på Canal+ Sport 3 og på Canal+ sin webtjeneste C+Sports. Nytt av dagen er at alle med støtte for Silverlight kan se kampen. Det gjenstår å se hvilken realitetsforandring dette innebærer. Sendestart for begge er kl. 20:40.

ASRoma.nos tips: 2-0 (Borriello x2)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Oq5YUDKdjxo[/youtube]

Forza Roma, Forza Lupi!