Ranieri: «Ingen steder kan måle seg med Roma»

Claudio Ranieri avslører hvor mye det betyr for ham å endelig sitte i sjefsstolen på Trigoria, og forklarer hvorfor han anser seg selv som en vinner. Roma-troppen har egentlig presseforbud i forkant av kveldens oppgjør mot Genoa, men Ranieri fikk tillatelse til å gi et intervju hvor han omtalte karrieren sin i tilbakeblikk.

«Min karrieres vakreste øyeblikk har ennå ikke funnet sted» uttalte han til Sky Italia. «Det er motivasjonen til enhver mann, å alltid vinne og oppnå mer og mer. Man må hele tiden strebe etter å nå den drømmen, og oppnå utopia. Det er drivkraften til enhver vinner. Jeg vil alltid vinne og oppnå mer og mer.”

Ranieri har hatt jobber i Serie A, La Liga og Premier League, men det er spesielt for han å trene sitt elskede Roma.

“Du bærer Roma og din romerske identitet med deg overalt. Det mest vidunderlige er at, selv etter å ha reist mye og opparbeidet deg referansepunkter og opplevd nye steder, så kan ingenting måle seg med hjemstedet ditt. Og for oss romere er den tilknytningen enda sterkere enn vanlig. Jeg tror alle er stolte av hjembyen sin, men vi romere tar det kanskje litt vel langt! Men når alt kommer til alt så er det karaktertrekkene våre, og det er de som gjør oss til det folket vi er.»

Det skorter dermed ikke på motivasjonen foran kveldens møte med griffene fra Genova. Roma vaker helt nede på 19. plass og trenger sårt en seier.

Kilde: football-italia.net