Basel neste utfordring

Den dårlige sesongstarten ser ut til å kunne være tilbakelagt etter 3 poeng mot Genoa lørdag kveld. Tirsdag venter en ny skummel utfordring i form av sveitsiske Basel, og tredje oppgjør i gruppespillet av Champions League.

Roma åpnet årets Champions League med en noe tannløs bortekamp mot Bayern Munchen. 3 poeng kom neste runde, da rumenske Cluj ble slått i det som ble en overraskende tett affære på Olimpico. Basel på sin side har fått stryk av både Cluj og Bayern Munchen, og står i så måte i fare for å avslutte årets Champions League allerede tirsdag.

Sveitsernes trener Thorsten Fink er oppmerksom på situasjonen: «Målet vårt er tre poeng. Hvis vi ikke får dem kommer vi ikke særlig mye lengre i Champions League», sa treneren på en pressekonferanse mandag.  I hjemlig liga står det heller ikke helt bra til med Basel, som ligger 4 poeng bak tabelleder Luzern, også med én kamp mer spilt.

Formen til Roma har vært diskutert til det kjedsommelige for alle som følger klubben, men som alle også vet er det ting som tyder på at laget er i ferd med å finne tilbake til den forfatningen en ventet å se romerne før sesongen. Lørdag kveld ble Genoa slått i en forholdsvis imponerende forestilling fra Roma.

Claudio Ranieri må klare seg uten Vucinic, Julio Sergio, Menez, De Rossi og Adriano, men har følgende mannskap til disposisjon:

Baptista, Borriello, Brighi, Burdisso, Cassetti, Castellini, Cicinho, Doni, Greco, Juan, Lobont, Mexes, Okaka, Perrotta, Pizarro,
Riise, Rosi, Simplicio, Taddei, Totti

Ventede lagoppstillinger:

Roma, i 442: Lobont; Cassetti, Burdisso, Juan, Riise; Taddei, Pizarro, Brighi, Perrotta; Totti, Borriello.

Basel, i 442: Costanzo; Inkoom,  Ferati, Abraham, Safari;  Shaqiri, Yapi Yapo, Huggel,  Stocker;  Frei, Streller.

På tross av at overnevnte lagoppstilling virker som den klart mest sannsynlige etter lørdagens 2-1 seier mot Genoa, skulle det ikke overraske om Ranieri valgte å benytte seg av Cicinho eller Mexes for dette oppgjøret. Forsiktig skal Mister likevel være, da duoen Frei og Streller har solid erfaring under beltet, og Basel kan skimte til habile spillere som Shaqiri, Huggel, Yapi Yapo og Safari. Videre skal det tas med at veteranen Scott Chipperfield er å finne i troppen til Basel.

Årets Champions League-sesong kan komme på rett kjøl med seier tirsdag, og det kan ventelig også skaffes en luke på Cluj som møter Bayern Munchen. Kampen kan sees på TV2 Sport/Sumo.

DAJE ROMA

Kilder: romanews.eu