Roma 1-3 Basel

Det er en sesong som en vanskelig kan forstå seg på. Basel vant tirsdag kveld 3-1 på Olimpico, og dermed henger også avansement i Champions League i en tynn tråd.

Ranieri var uten De Rossi, Vucinic, Menez, Adriano, Julio Sergio, og valgte dessuten å spare Juan til fordel for Mexes. Basel fikk en god start da Stocker headet ned til en umarkert Frei, som hamret ballen inn fra rett utenfor boksen. Målet kom noe mot spillets gang, uten at Roma hadde skapt særlig mye heller.

Utligningen kom bare ti minutter senere, da Totti med en av sine legendariske pasninger i blinde satte Borriello helt alene med keeper. Vår eneste formspiller gjorde ingenting galt og løftet ballen over en utrusende Costanzo i Basel-målet.

Deretter fikk Roma to muligheter gjennom Borriello og Totti, men uten å evne å score. Rett før pause scoret i stedet Inkoom for Basel, gjennom et smart gjennomspill på høyresiden og en utagbar avslutning ned i hjørnet.

Som i første omgang begynte den andre med nesten-muligheter for Totti og Borriello. En stor sjanse kom da Taddei fikk avsluttet fra hjørnet av sekstenmeteren. Dessverre traff den stolperoten på motsatt side, og returen satte Pizarro over. Det manglet ikke på mulighetene etter dette i kampen heller – særlig kunne Brighi utlignet på en heading – men det var Basel som skulle ta alle poengene.

Innbytter Cabral driblet nemlig av 3-4 Roma-spillere og satte ballen sikkert forbi Lobont. Det var en slik kveld i Roma…