Totti: «Ranieri må bli!»

Claudio Ranieri kan neppe ha en særlig hyggelig bursdag i dag. Ryktene rundt hans fremtid tok ikke akkurat slutt da lille Basel slo Roma 3-1 tirsdag kveld, og det hevdes at Rosella Sensi vurderer hans fremtid. De siste ryktene rundt situasjonen sier at presidenten har vært i kontakt med Leonardo, men at også Brasils VM-sjef Dunga skal være på blokken som alternativ 2.

Videre skal det i gårsdagens møte mellom presidenten og den sportslige gruppen blitt diskutert en ritiro, hvor Totti uttalte at «en ritiro ikke tjener noe formål». En ritiro er, som kjent, en erkeromersk løsning hvor spillerne flytter inn på Trigoria for å flytte alt fokus til å vinne kamper. Det skulle imidlertid overraske om Rosella Sensi velger denne brutale løsningen, da salget av klubben fortsatt står i en stampe som neppe vil bedres av å kommunisere slike primitive løsninger.

Totti skal, i tillegg til å kjempe mot en ritiro, også kjempe for posisjonen til hans sjef Claudio Ranieri. Kapteinen uttaler i korte ordelag at «Ranieri må bli værende». Likevel begynner Sensi nå å telle på knappene, etter at hun i følge rapportene skal ha vært rasende over tapet mot Basel. Ranieri skal i denne forbindelse etterlyst et minimum av konsentrasjon og innsatsvilje fra spillerne sine.

Rosella Sensis raseri skal ha vært svært tydelig for fremmøtte journalister. Etter Basel-kampen forlot hun Olimpico uten å gi et eneste ord, og skal ha vært tydelig ukomfortabel med situasjonen klubben befinner seg i. Som vi meldte her på asroma.no i går, resulterte dette i at gårsdagens treningsøkt kl 11:00 ble forskjøvet til fordel for Sensis utblåsning mot den sportslige delen av organisasjonen; trenere, spillere, ledere. Il Romanista hevder å vite at tonen på møtet skal ha vært ganske hard, i alle retninger, men at partene forholdt seg sivilisert.

Kritikken fra Rosella Sensi (og forsåvidt også Ranieri) skal i særlig stor grad ha dreiet seg rundt det defensive, og da treningen omsider begynte tok Ranieri til seg Burdisso, Taddei, Pizarro, Perrotta og Brighi for å diskutere den manglende samhandlingen defensivt i sentrallinjen.

Rosella Sensi skal i følge Gazzetta dello Sport gitt gruppen et ultimatum.  6 tap og 21 baklengsmål (12 av dem i løpet av siste 20 minutter) gir Roma den dårligste sesongstart siden katastrofesesongen 2004/2005 og dersom det blir tap mot Parma går hele gruppen i ritiro til og med Lecce-kampen. I andre omgang vil det virkelig bli stormblåst rundt Claudio Ranieri.

Og Leonardo skal visst nok være åpen for muligheten.

Hva synes leserne? Hva bør gjøres? Bytte ut Ranieri, ta hele gruppen i ritiro, begge deler eller holde hodet kaldt?

Kilder: Il romanista, CdS, GdS