Laget Roma alltid slår

Det finnes neppe et lag Roma har bedre tak på enn Parma. Laget står med fire strake seiere på Ennio Tardini og tar vi historikken tilbake til 2003/2004, så står Roma med 9 vunnet og 1 tapt på 10 forsøk. 32-5 i målforskjell! Parma er laget Roma alltid slår

Historikk

2009/2010: Roma-Parma 2-0, Parma-Roma 1-2
2008/2009: Parma i Serie B
2007/2008: Parma-Roma 0-3, Roma-Parma 4-0
2006/2007: Parma-Roma 0-4, Roma-Parma 3-0
2005/2006: Roma-Parma 4-1, Parma-Roma 0-3
2004/2005: Roma-Parma 5-1, Parma-Roma 2-1
2003/2004: Roma-Parma 2-0, Parma-Roma 1-4

Dette er en kamp mange Romanisti har opplevd som et fristed mot dårlig form og tabellkonjunkturer. En av årsakene er Francesco Totti, som nærmest alltid scorer mot Parma. Hans første mål mot Parma kom tilbake i 1997, nærmere bestemt 30 november, da Paulo Sergio scoret det andre målet i 2-0 seieren. Totti har scoret 15 mål mot Parma, hvor 14 av dem er tegnet i Serie A og 1 har kommet i Coppa Italia. Tipset er at Tottis første for sesongen kommer i morgen.

Parma

Laget har ikke vunnet siden åpningskampen i Serie A, da Brescia ble slått 2-0 og har UUTTU på de siste fem kampene. I følge ryktene har Pasquale Marino fått to kamper, i likhet med Ranieri, til å snu situasjonen rundt. Marino må klare seg uten Galloppa og Palosci, som begge er skadet. Videre er Massimo Paci suspendert.

Marino har tatt ut følgende tropp til oppgjøret:

Mirante, Pavarini, Russo, Angelo, Antonelli, Dellafiore, Feltscher, Lucarelli, Paletta, Pisano, Zaccardo, Ze Eduardo, Candreva, Dzemaili, Gobbi, Morrone, Valiani, Bojinov, Crespo, Giovinco og Marques.


Forventet startoppstilling 433: Mirante; Zaccardo, Paletta, Lucarelli, Antonelli; Valiani, Dzemaili, Gobbi; Giovinco, Crespo, Marques

Roma

Som Pasquale Marino, har Claudio Ranieri kniven på strupen for et godt resultat. Siste fem kampene har gitt UTVTV, hvor Genoa sist ble slått nokså overbevisende. Roma har merkelig nok ikke offentliggjort troppen for morgendagens kamp, noe som kan skyldes at både Menez og Vucinic kan bli friskmeldt i tolvte time. Det hevdes at Ranieri vil gå ut for å angripe, og det trolig med en tridente. Dette er imidlertid avhengig av hvorvidt Menez eller Vucinic blir spilleklar, men per nå ser det ut som vi får Vucinic fra start.

De siste rapportene fra dagens trening antyder at De Rossi, Menez og Adriano alle blir hjemme i Roma for dette oppgjøret. Julio Sergio, kan derimot bli å finne på benken, etter ankelskaden han fikk i bortekampen mot Brescia. Samtidig er det litt tvil rundt hvem Ranieri velger av Castellini og Riise (sannsynligvis sistnevnte), samt Perrotta og Brighi.

Forventet startoppstilling 442/4312: Lobont; Cassetti, Burdisso, Juan, Riise; Taddei, Perrotta, Pizarro; Vucinic, Totti, Borriello
Tips: Parma – Roma 1-2 (Totti, Borriello)

Kampen går på Canal+ og vi satser på å kjøre en livediskusjon her i morgen. Vel møtt!

DAJE ROMA

Kilder: il sindaco dei numeri, romanews, corriere dello sport, fcparma.it, gazzetta dello sport.