Reisebrev fra Roma – Inter

Stemningen i byen var trykt før den viktigste kampen for Roma til nå denne sesongen. Vi fikk en del oppmerksomhet der vi gikk rundt i vårt fantastiske gule og burgunderøde farger. ”Merda Roma!”. Ordene kom fra en forbipasserende politimann. Sannsynligvis var det en Biancoceleste. Supporterrivaliseringen mellom supportergrupperingene i byen er over gjennomsnittlig stor.

Roma hadde slitt i bunnsjiktet av tabellen denne sesongen, så betydningen av dette sørvest-derbyet var enormt. Dette var kampen Roma MÅTTE vinne for å være med i kampen om en plass i Europa neste sesong. Roma lå ned med brukket rygg på en 19.plass, mens Nezzazuri var som vanlig godt plassert på toppen av tabellen. På tross av tabellplasseringen lå alt til rett for et spennende og nervepirrende rivaloppgjør. Vi håpet på en reprise fra fjoråret hvor vi fikk et vendepunkt omtrent på denne tiden.

Etter en bedre middag ved nydelige Piazza del Popolo, samt et siste stopp innom Romabutikken, gikk ferden mot metroen og mektige Stadio Olimpico. Da vi gikk bortover mot stadion var det to ting vi la merke til. Det ene var hundrevis av gateselgere som solgte Romaeffekter. Det andre var de nydelig romerske illustrasjonene som var på bakken i den fantastiske traseen foran stadion.

Vel inne på stadion merket vi fort at vi ikke var de eneste norske romanisti som var så heldige og være på dette fantastiske stadionet denne himmeklare lørdagen. Vi var så heldige og sitte ved siden av 2 av dem. Det var hyggelig og overraskende at to torske romanistas satt rett ved siden av oss blant 45 000 andre. Det var også mange andre norske Romanistas rundt om på stadion, så interessen fra norske fans er tilstede.

Minuttene før kamp var vi vitne til en del piping og fikk merke rivaliseringen mellom klubbene godt på tribunen. Hver gang interisti begynte å synge, ble de overdøvet av stadion med piping og stygg språkbruk.

Vi fikk også merke at John Arne Riise var en veldig populær mann, Ole! Ole! Riise! Riise! Supportersangen runget over stadion flere ganger i løpet av kampen. Populariteten til Riise er større enn mange nordmenn aner her i Roma. Han var også en av dem som fikk mest jubel da navnet ble opplest.

Når det gjelder selve kampen var det en jevnspilt affære, hvor Roma selvfølgelige ble snytt for et straffe i 1.omgang. Etter 15 minutter kom en Inter-spiller med et himmelhøyt spark inn i 16-meteren som treffer Borriello. Dommeren vinker ikke overraskende spillet videre. Publikum var frustrerte over dømmingen. Det er ikke første gang dommeren det var bortedømming når Inter kommer på besøk.

Utover i kampen ble frustrasjonen større. Jeg fikk en følelse av at inter kunne score når som helst. Roma var upresise i pasningspillet. Innleggene satt ikke som de skulle. Roma hadde mye spill, men skapte lite. Inter hadde også noen farlige sjanser, men kampen lå og vippet på 0-0.

Da det begynte å nærme seg kampslutt, var det Inter som hadde presset. Brighi og Vucinic ble kastet inn i et siste forsøk på å få med seg et resultat. Det gikk mot uavgjort…

Roma tok over kampen etter byttene, og ting så lysere ut. Plutselig bryter et helt stadion ut i et unisont jubelbrøl! Mirko Vucinic scoret med et nydelig hodestøtt på et fantastisk innlegg fra Daniele De Rossi! Og det 2 minutt på overtid! Hvem skulle trodde det?

Dette er det største jeg noensinne jeg hær vært med på, og jeg vet mange romaisti som ville betalt dyrt for å oppleve et slikt øyeblikk. Jeg vet hvor heldig jeg er som får oppleve noe sånt. Dette er noe som kan få selv den mest blaserte Roma.supporter til å juble vilt og uhemmet. Ord blir fattige når du skal beskrive et slikt øyeblikk

Etter kampen gikk vi mot metroen med et smil om munnen og et knippe syngende romanisti bak oss. Det kunne ikke blitt mye bedre! Vi avrundet dagen ved å feire på en Romas mange fine restauranter. Dette hadde på alle måter hvert en perfekt dag i den evige stad.

Forza Roma! Grande ragazzi!

– Dag Bendixen

Vil du også skrive om dine opplevelser i Roma? Ta pennen fatt og send ditt bidrag til Julius@ASRoma.no. Alle bidrag vil bli vurdert og besvart.