Spillevurderinger: Roma-Lecce

Julio Sergio: 7.5: Er litt passiv på det som må sies å være et særdeles godt skudd fra Corvia, ellers sikker gjennom hele kampen, uten å bli satt på de helt store prøvene. God redning på langdistanse-suseren fra Piotta, men forsøket på å utfordre Di Michele i utkanten av feltet kunne blitt katastrofalt. Alt i alt, godt å ha han tilbake.

Marco Cassetti: 5.5 Bidrar med fint lite offensivt i første omgang, og er noe ustø defensivt. Byttes ut med Cicinho etter pause, og savnes ikke.

Nicolas Burdisso: 9.0: IL MIGLIORE. Uten tvil banens beste. Redder to sikre baklengsmål og setter Romas første med en praktheading. Oser sikkerhet og vinnervilje, og ikke minst; ren skjær grinta. En gigant.

Juan: 6.0: Med et så høyt laveste nivå som brasilianeren har lagt seg på er det rart å gi han en forholdsvis sterk karakter og likevel sitte igjen med et inntrykk av at han leverer en middelmådig kamp. Kløner det til med Julio Sergio, og de to brassene reddes bare av sin argentinske forsvarskollega. Har mye å takke Burdisso for etter denne kampen.

John Arne Riise: 6.5: Ikke en kamp hvor nordmannen bemerker seg spesielt, men solid defensivt når det trengtes og bidro mye lengre opp på banen. Pluss for målgivende til Burdisso på Romas første mål.

Simone Perrotta: 6.0: Jobber og jobber, og bidrar til det offensive med en smått utrolig løpskraft. Får ikke særlig til uttelling, men gjør helhetlig sett en bra kamp.

Matteo Brighi: 6.0: Mange likhetstrekk med Perrotta, gjør mye usett arbeid og gjør dermed ikke det helt store inntrykket, men gjør heller ingen merkbare feil.

Daniele De Rossi: 6.5: Beste kampen på lenge fra Danielino. Vår fremtidige kaptein opptrer med autoritet og sikkerhet, sterk defensivt og mange smarte inngripener offensivt. Har fremdeles lang vei å gå til formen han viste for et par sesonger siden, men han er på rett vei.

Mirko Vucinic: 7.0 Herjer venstrekanten alene og plages av en klengete Vives som slipper unna med utrolig mye trøyeholding. Scorer et fint mål, men sløser bort en drøss med sjanser og viser til tider tendenser som kan minne om et vandrende rødt kort. Men Mirko er Mirko, og dette var en bedre Mirko enn på lenge.

Francesco Totti: 6.0: Leverer en svak førsteomgang med mye balltap og lite mobilitet. Tar seg kraftig opp i andre omgang, og sender Vucinic alene gjennom Lecce-forsvaret til 2-0 målet. Kan ikke klandres for en hinsides streng utvisning, men kan ha ødelagt mye for laget (og ikke minst seg selv) med den aggressive oppførselen på vei til garderoben.

Marco Borriello: 7.0: Treffer to tverrliggere og er noen tommer unna å score tidlig i første omgang. Klarer å gjøre mye ut av forholdsvis så sjanser, og fungerer som en mobil og robust ballmagnet som er utrolig dyktig til å gjøre seg spillbar. Mangler bare en scoring for å gjøre dagen komplett.

Innbyttere:

Cicinho: 6.5: Brasilianeren fortsetter fremgangen under Ranieri. Selvsikker og kreativ i angrep uten at det går nevneverdig utover forsvarsspillet hans.

Fabio Simplicio: 6.0: Jobber hardt for laget, og jobber over store områder på banen. Leverer en sterk søknad til å snart få sjansen fra start i en kamp.

Jeremy Menez:  6.5: Kommer inn mot et slitent og strukket Lecce-forsvar, og kjører til tider lekestue ute på Olimpico-gresset. Viser igjen en fantastisk blanding av teknikk og hurtighet, og viser nok en gang sitt potensiale som joker i de kommende storkampene.

Claudio Ranieri: 8.0: Stiller en av de sterkeste oppstillingene på lenge, og kunne fort ha vunnet med tre-fire mål til. Et par defensive brølere, men det kommer seg definitvt. Treffer på samtlige bytter, selv om det muligens ville vært tryggere å bytte ut Vucinic i stedet for Brighi.