Tverrligger, offside, 3 poeng og utvist Totti

Et noe glissent Stadio Olimpico var vitne til et dramatisk oppgjør mellom hovedstadslaget og det andre Serie A-laget som går under tilnavnet Giallorossi. Roma manglet tre sentrale skikkelser i Mexes, Pizarro og Taddei, men De rossi, Julio Sergio og Mirko Vucinic var alle tilbake. Norges andre representant i Serie A, Tore Reginiussen, var ikke i en Lecce-tropp som også manglet Fabiano, men stilte med selverklært Romanista Daniele Corvia på topp.

Og det var faktisk laget fra Apulia som åpnet best, da nevnte Corvia la alle Lupi-sympatier til side og smalt avgårde en giftig volley som duppet ned i tverrliggeren. Corvia var frampå igjen få minutter senere, men Julio Sergio fikk avverget. Så var det hjemmelagets tur. Et frispark fra Totti fant en helt umarkert Borriello som med pannebrasken styrte ballen like til side for mål, og noen minutter senere var det nærmest et mirakel at ikke Roma tok ledelsen. Vucinic herjet ned venstrekanten og la inn til Totti, som fyrte av fra kloss hold og tvang fram en bra redning av Rosati. Ballen havnet hos Borriello som smalt den i undersiden av tverrliggeren med et akrobatisk volleyskudd før han endelig fikk prikket den i mål. Men da hadde assistentdommer allerede vinket for offside.

Tverrliggeren fikk seg endelig en smell da Vucinic etter 30 minutters spill brøt fri på venstrekanten og fyrte løs på halv volley, men nok en gang var Rosati i det umulige hjørnet da han fikk en hånd på den og dyttet den via treverket og over mål. Lecce truet også, og bare en febertakling av Burdisso hindret et skudd fra Corvia i å gå i mål. Argentineren leverte nok en sterk søknad om mer spilletid da han med nød og neppe fikk blokkert et skuddforsøk like etterpå, etter at en misforståelse mellom Juan og Julio Sergio førte til at Corvia nok en gang fikk en gratis-sjanse.

Etter pause erstattet Cicinho Cassetti, og Piatti testet Julio Sergio med et skudd fra distanse, og en smart pasning fra De Rossi sendte Borriello alene igjennom, men fra skrått hold klarte Rosati å parrere det knallharde skuddet fra Romas nummer 22.

Det hadde lenge ligget et mål i luften, og endelig kom det. Riise la inn i et Lecce-felt hvor hele tre Roma-spillere sto i offside, men Nicolas Burdisso var ikke en av dem da han stanget ballen i lengste hjørnet.

Tverrliggeren fikk unngjelde for tredje gang for kvelden da Borriello styrte en corner over alt og alle for til slutt å duppe i feil side av treverket. Roma presset, og det skulle snart betale seg.

For da Vucinic nok en gang rev seg fri på venstrekanten og kom alene med Rosati gjorde montenegrineren ingen feil og ekspederte ballen i lengste hjørne. Det var Vucinic’s andre mål for sesongen, og spikeren i kista for Lecce. Men det var ikke målet som fanget oppmerksomheten på Olimpico. For i forkant av målet ble Totti (som ga den avgjørende pasningen) totalt unødvendig felt bakfra av Olivera, og Roma-kapteinen reagerte med å dytte til Lecce-spilleren. Merkverdig nok syntes dommer Gervasoni at det var grunn nok til å vise ut både Olivera og Totti, og en rasende Pupone stormet etter Olivera inn i spillertunnelen med et kroppsspråk som ikke var til å ta feil av. Heldigvis for både Olivera og Totti sto fem-seks kraftige sikkerhetsvakter parat til å holde igjen den rasende legenden.

Resten av kampen bar tydelig preg av hendelsen, og når Vucinic på overtid kom helt alene med Rosati sto hendelsen å lese i den distraherte avslutningen hans som trillet harmløst til side for mål.

Roma tar 3 viktige poeng og leverte en bedre prestasjon enn på lenge, men episoden på slutten av andre omgang samt Tottis (tolig langvarige) suspensjon vil uten tvil følge laget opp mot neste Serie A-kamp, og det er jo som alle vet ikke hvilket som helst oppgjør…