Forhåndsomtale: Basel – Roma

Da vi inne i November måned. Den kanskje viktigste måneden for AS Roma denne sesongen. Først skal Basel beseires i Sveits, før det venter tøffe kamper mot blant annet Lazio, Juventus og Bayern Munchen. Men som vi alle vet; den neste kampen er alltid den viktigste. Og den spilles i Sveits i morgen kveld. Skal det blåses liv i håpet om Champions League-sluttspill denne sesongen, bør det ende med 3 poeng i morgen. Og vi har en del å revansjere etter hjemmekampen mot sveitserne.

Den opprinnelige troppen inkluderte både Mexes og Brighi, men begge er nå meldt indisponible. Mexes, som har slitt med sykdom, ble rammet av et astmaanfall natt til i dag, og ble derfor igjen i Roma når resten av laget dro til Sveits i dag.

Brighi har fått en skade i hamstringen og er uaktuell i opptil tre uker. Som om ikke det var nok er både Totti og Cassetti tvilsomme. Mens kapteinen har pådratt seg en skulderskade, ser det litt lysere ut for Cassetti. Med det tøffe kampprogrammet som venter, kan det likevel tenkes at Cicinho får sjansen på høyrebacken for ikke å ta noen sjanser. Adriano, Pizarro og Taddei er selvsagt også ute.

Dermed er dette en mulig startoppstilling mot Basel:

Julio Sergio
Cicinho, Juan, Burdisso, Riise
Perrotta, De Rossi, Simplicio
Menez
Borriello, Vucinic

Basel på sin side strutter nok av selvtillit etter 3-1 seieren på Olimpico for to uker siden. Laget har ikke tapt i serien siden 14.August, og ligger på toppen av den sveitsiske tabellen, ett poeng foran Luzern.

Selv med Romas skadesituasjon, og sveitsernes gode form er dette en kamp det er fullt mulig å hente hjem 3 poeng fra. At Basel i det hele tatt fikk med seg alle poengene fra Olimpico er ganske utrolig, med tanke på Romas stormløp i andre omgang. Dette skal hevnes i morgen!

Mulig startoppstilling Basel:

Costanzo
Inkoom, Abraham, Ferati, Safari
Shaqiri, Huggel, Yapi, Stocker
Frei, Streller