Totti definitivt suspendert mot Lazio

FIGC meddeler i kveld at Francesco Totti får en kamps utestengelse etter utvisningen mot Lecce sist. Romas anke blir dermed avvist. I tillegg til kampen får Totti 20.000 i bot – en sum han like godt kunne satt inn på konto til Massimo Moratti.

Suspensjonen, kortet og opprettholdelsen er en farse og bekrefter det tillitsbruddet mellom Roma og FIGC som oppstod i forbindelse med Brescia-kampen. Reprisen viser at Totti ikke gjør noenting galt, i og med at munnbruken ikke er spesifikt nevnt i kamprapporten. FIGC har dermed til gode å redegjøre saklig for hvorfor Totti må stå over mot byrival Lazio. Det oppfattes ikke som tilstrekkelig å vise til at Totti «dytter» Oliveira, da dette knapt nok tidligere har ført til gult kort isolert sett.

Noen offisiell kommentar fra Rosella Sensi eller klubben forøvrig er ikke kommet, men det forventes at det vil bli reagert negativt mot det som fremstår som et korstog fra FIGC.