MF-DJ: -6 bud på Roma, 4 utenlandske

MJ Dow Jones News melder i ettermiddag at det har kommet 6 bud på AS Roma, hvor 4 av dem skal være utenlandske. Unicredit og Rothschild skal i følge rapportene møtes senere i kveld, før budene vil bli videreformidlet til Sensi-familien, som antakelig har rettet fokus mot det som skjer i Sveits.

Rothschild kommer ikke til å gå ut med navnene, av respekt for konfidensialitet rundt saken, en faktor som alle parter synes å oppfatte som viktig for den videre prosessen. Vi spekulerer imidlertid i disse, ut i fra de siste ukenes nyheter fra Italia (uten noe bestemt rekkefølge):

  • Giampaolo Angelucci (Roma): Romersk entreprenør, «kongen av de romerske klinikkene»
  • Francesco Angelini (Roma): En favoritt blant dem som støtter den romerske løsningen. Stor innen farmasi.
  • Naguib Sawiris (Egypt): Eier av Weather Investments, et holdingselskap fra Egypt med store selskaper innen telecom-industri, herunder Orascom and Roma-sponsor Wind.
  • Aabar Investment (Abu Dhabi): Statseid fond med betydelige eierandeler i tunge Europeisk selskaper, herunder 9,1% i tyske Daimler og 4,99% i Italpetroli-eier Unicredit.
  • Ikke navngitt kinesisk investor
  • Ikke navngitt amerikansk investor

MF-DJ melder videre at flere bud kan komme utover kvelden, før deadline løper ut ved midnatt. En bør – på tross av disse tidlige rapportene – smøre seg med en viss tålmodighet, da det forventes at man først i løpet av de neste ukene vil kunne få svar på hvem av disse som overtar AS Roma.

Kilder: MF-DJ