Tre viktige poeng i Sveits

Roma slo Basel 3-2, og tok et langt steg mot avansement i Champions League.

Foran drøye 36.000 mennesker på St.Jakob-Park i Basel ga Jeremy Menez Roma ledelsen etter 17 minutter. Vucinic ble dyttet i bakken, dommeren lot spillet gå, og franskmannen kunne sette ballen i hjørnet. Menez var virkelig i slaget i førsteomgang i dag, og noen minutter senere var han frempå igjen. Han løp fra det som var av Basel-spillere før Riise overtok. Den norske vikingen ble dratt ned rett innenfor 16-meteren. Dermed kunne endelig Francesco Totti notere seg for scoring igjen. Kapteinen gjorde ingen feil og banket ballen i mål, til høyre for keeper.

Det som også bør nevnes fra første omgang er Julio Sergios fantastiske redning som nektet Huggel scoring på stillingen 0-0.

Andre omgang var ikke like bra sett med Roma-øyne. Naturlig nok ble man litt mer baktunge med en 2-0-ledelse å ri på. Det førte tilslutt til at Basel fikk sin redusering ved Frei, drøye 20 minutter før slutt. Det så ut som det kunne bli en litt for dramatisk avslutning på kampen, men innbytter Greco ga Roma 1-3 etter forarbeid av Borriello. Basel reduserte nok en gang, men var ikke i nærheten av noen utligning. Dermed kunne Totti kunne ta med seg ballen til hjørneflagget og kose seg. Dette førte til rødt kort til Basels Stocker. Viktigst av alt i dag: 3 poeng!

I kveld var det godt å få Totti på scoringslista igjen. Han er neppe særlig høyt oppe etter utvisningen og dommen fra FIGC, og en scoring kan fort hjelpe på moralen. Jeg melder nå at det løsner, og målene kommer til å renne inn. Men første steg må laget ta uten sin kaptein, i derbyet på søndag.

En annen som viser stigende form er Jeremy Menez. Franskmannen er fantastisk å se på når han er på topp, og nå nærmer det seg. Både Vucinic og Menez har et tempo som de fleste av lagkameratene mangler, og som virkelig trengs i dette Roma-laget.

Burdisso gjør også en god kamp i midtforsvaret, hvor vi er godt rustet om dagen. Når Mexes, Juan eller Burdisso må sitte på benken, så går det an å kalle det et luksusproblem.

Et stort steg mot Champions League-avansement i dag – derby neste…

Grazie Roma!