Forhåndsomtale Derby della Capitale

”Jeg vil alltid det beste for Roma. Men ber du meg holde med Lazio, da sier jeg nei takk.” -Francesco Totti

Ordene til Totti i forbindelse med fjorårets kamp mellom Lazio og Inter er illustrerende. Lazios innsats i den samme kampen var det samme. Ørnen la seg, og Moratti oppnådde det samme som sin far.

Sjelden kan en si med større sikkerhet at vi står ovenfor en av sesongens to største kamper. Sjelden er det mer hat og forrakt blant de 22 spillerne på banen. Eller de 70.000 på tribunen for den slags skyld. For romerne blir klubben de holder med symbolet for alt som er godt her i verden. Den andre klubben vice versa. Når det er romere det er snakk om innebærer det en hel del…

Oppgjørene mot Lazio lever alltid sitt eget liv. Det spiller som regel liten rolle hvilken plass lagene har på tabellen, hvordan de har gjort det i de foregående kampene, eller hvilke skadeproblemer lagene har. Dette er kampen hvor samtlige spillere skjerper seg et ekstra hakk.

Nettopp derfor har disse kampene de siste årene også vært på grensen til traurige affærer. Spillerne har på grunn av sitt fokus- og spenningsnivå vært livredde for å gjøre feil. Det er en egen nerve i Derby della Capitale. Den kommer til å merkes også i morgen.

Lazio er hjemmelag denne gangen. Det innebærer fordel lyseblått på tribunen. Curva Sud er tilstede som alltid, men bortsett fra det er det overtall Lazio. I tillegg kommer biancocelesti til denne kampen som serieledere etter en imponerende seriestart. Hele fire poeng er forspranget på regjerende seriemester Inter, og hele 10 poeng er det ned til Roma. Lazio, som i hovedsak har støtte i Lazioregionen rundt byen Roma, må derfor regnes som favoritter denne gangen.

Trener Edy Reja har tatt ut følgende tropp:

PORTIERI: Muslera, Berni.

DIFENSORI: Dias, Garrido, Diakitè, Stendardo, Radu, Lichtsteiner.

CENTROCAMPISTI: Mauri, Brocchi, Gonzalez, Matuzalem, Ledesma, Bresciano, Hernanes.

ATTACCANTI: Rocchi, Floccari, Zarate, Kozak, Foggia.

Kilde: SSLazio.it

Meghni, Quadri (begge skadet) og Biava (suspensjon) er ihvertfall ute.

Sannsynlig lagoppstilling Lazio (4-3-1-2): Muslera; Lichtsteiner, Stendardo, Dias, Radu; Brocchi, Ledesma, Mauri; Hernanes; Rocchi, Floccari.

Mange på vippen her. De nærmeste til å komme inn er Zarate, Scaloni og Bresciano.

Roma på sin side virker endelig som om de har fått sesongen på rett spor. To seiere på rad mot Lecce og borte i CL mot Basel har gitt den nødvendige selvtilliten tilbake. Sånn sett kommer denne kampen på verst tenkelig tidspunkt for Claudio Ranieris menn. Når det er sagt kan det samme sies for Lazio. I denne kampen har som tidligere nevnt form, tabellposisjon og skadesituasjon minimalt å si.

Il mister har tatt ut følgende mannskap:

Adriano
Baptista
Bertagnoli
Brighi
Borriello
Burdisso G.
Burdisso N.
Cassetti
Castellini
Cicinho
De Rossi
Greco
Lobont
Mexes
Menez
Perrotta
Pizarro
Riise
Rosi
Simplicio
Vucinic

Totti (”suspensjon”),  Burdisso, Juan, Brighi og Pizarro med flere er skadet. Det siste ifølge Gazzetta er altså at Juan er skadet og uaktuell for derbyet. Det betyr at per i dag er alle våre tre førstevalg ute. Romanews har han i dag som ”in dubbio”, tvilsom. Mexes har vært ute med influensa en ukes tid, men kommer til å spille uansett tilstand imorgen. Adriano er også mest sannsynlig tilbake på benken, mens Okaka er tvilsom.

Sannsynlig lagoppstilling Roma (4-3-1-2): Julio Sergio; Cicinho, Cassetti, Mexes, Riise; Simplicio, De Rossi, Perrotta; Menez; Borriello, Vucinic.

Det er med andre kjempeproblemer bakover. Cassetti er ingen høydare som midtsopper, men anses nok som et bedre alternativ i denne sammenheng enn Niclolas Burdissos bror, Guillermo. Det kan også bli aktuelt å hive Riise inn i midten, med Castellini på venstreback.

Det forventes et kampbilde hvor begge lag er forsiktige. Er det et lag som bør frem og vise seg så er det Lazio. De har definitivt momentum, flyten og formen. Samtidig kan dette slå hardt tilbake. Det er få kamper hvor mål preger kamper i like stor grad som Romaderbyet. For ikke snakke om andre situasjoner… Eller hva Floccari og Mauri?

Tipset denne gangen blir et uavgjort resultat. På grunn av at begge lag er svekket bakover er også tipset at det kan bli scoret en del mål. I hvert fall flere enn i de senere års derbyer som stort sett har endt med 0-0, 1-1 eller ett-målsseiere. Noen unntak er det selvfølgelig.

Merk at kampen begynner allerede kl. 15:00, og at den vises på Canal+ Fotball med sendestart 14:55. Kampen er også tilgjengelig på Canal+ webtjeneste.

FORZA LUPI! DAJE ROMA!!!