Roma slo Lazio i Derby della Capitale!

Roma vant den kamp nummer 133 i Derby della Capitale etter to straffescoringer. Francesco Totti (suspendert), Rodrigo Taddei og Juan (begge skadet) var uaktuelle for Roma, mens Nicolas Burdisso meldte seg i kampklar i 12. time. Jeremy Menez pådro seg en muskelskade under oppvarmingen, men meldte seg likevel til tjeneste til avspark.

Roma tok initiativet fra start og styrte spillet men kom ikke til til de store sjansene. Det var nemlig Lazio som var ordentlig frempå først. Brocchi volleysparket Mauris fine pasning inn mot Rocchi, men spissen var akkurat for sen til å kunne krige ballen i mål.

Lazio var frempå igjen kun to minutter senere. Radu slår inn i boksen til Hernanes, som avslutter over mål. Deretter ble det mer og mer Roma.

24 minutter spilt ble Riise spilt fri på kanten. Venstrebacken kunne dempet og skutt umiddelbart, men valgte istedet å slå inn. Innlegget tok Lazio seg av, som fikk brutt og klarert. Deretter fulgte et praktangrep med fint en-touch spill, men som Vucinic ikke fikk avsluttet skikkelig.

Roma fortsatte å presse. Vucinic vant et frispark hvor han valgte den korte varianten. Menez la Vucinics korte frispark-trekk til rette for Perrotta, som avsluttet marginalt utenfor. Lazio-målvakt Muslera var utspilt der.

Etter 40 minutter måtte Menez forlate banen med skade. En tydelig skuffet Menez ble erstattet av matchvinneren mot Basel, Leandro Greco.

Det var nettopp Greco som kom i fokus to minutter senere. Borriello kjempet seg forbi Stendardo og fikk produsert en blanding av skudd og innlegg som Muslera ikke fikk kontroll på, men som Greco trillet i mål. Linjemannen var lovlig sent oppe med flagget, og scoringen ble annulert. Diskutabelt.

Rett før pause var Borriello både sterk og klok i duell med flere Lazio-spillere, men avsluttet til side for mål. Sterkt av Borriello.

Lazio gikk offensivt ut i andre omgang. Zarate kom inn for Rocchi  i pausen.

Kun seks minutter ut i andre omgangen fikk Roma straffespark. Lichtsteiner brukte armen til å blokkere Simplicios skudd, og ingenting å si på straffen. En svak straffe av Borriello, men den snek seg likevel under Muslera. 1-0 til Roma og da stod jubelen i taket i de gulrøde tribunene på Olimpico.

Hernanes fikk en glimrende mulighet til å utlikne, men Julio Sergio gjorde seg stor ved rykke tidlig ut og fikk blokkert avslutningen. Hernanes hadde på forhånd lovet Lazio-fansen at han skulle score i derbyet. Han er med andre ord garantert en banner på Curva Sud neste derby.

Roma burde ha doblet ledelsen etter 76 minutter, men klarte på utrolig vis å misbruke sjansen. Simplicio traff tverliggeren, mens Vucinic måtte se returen gå til side for mål. Kontrastene var store og bare minuttet senere leverte Lazio inn søknad om straffespark, men Morganti vinket spillet videre. Riise er heldig som slipper unna.

Lazio fortsatte å presse. Foggia klarte delte nesten tverliggeren i to med sitt knallharde skuddforsøk fra syv meter.

Roma fikk nok et straffespark. Baptista var taktisk og lurte Dias til å felle ham innenfor sekstenmeteren. Fortjent straffespark. Vucinic var iskald fra straffemerket og sendte Romas fansen ytterligere til himmels. 2-0, og nå var kampen definivt over.

Lazio: Muslera; Lichtsteiner, Stendardo (Diakhite’ 89), Dias, Radu; Brocchi, Ledesma, Mauri; Hernanes (Foggia 74); Rocchi (Zarate 46), Floccari

Roma: Julio Sergio; Cassetti, Mexes, N Burdisso, Riise; Perrotta (Brighi 79), De Rossi, Simplicio; Menez (Greco 39); Borriello (Baptista 84), Vucinic