Solide Roma vant igjen!

Roma kom til kampen som forholdsvis store favoritter etter to strake seiere i Serie A. Mihajlovic’ Fiorentina på sin side har slitt med å få orden på spillet, og skulle slite også i kveld. Et temmelig solid Roma skulle nemlig ikke ha alt for store vanskeligheter med å overvinne rivalen fra Firenze.

Roma hadde betydelig overtak i ballbesittelse gjennom hele førsteomgangen uten at man fant de helt store åpningene. Likevel kom det et par store muligheter, som da Borriello kom gjennom på skrått, fikk ballen forbi Boruc og såvidt satte ballen utenfor. Samme mann skulle også komme svært nær da et innlegg fra Cicinho ble headet i klypene til en for øyeblikket svært solid Boruc. Fiorentina fikk deretter en gedigen sjanse da Santanas skudd endte i en retur fra Julio Sergio, og kun en fantastisk klarering fra Burdisso kunne hindre Gilardino fra å sette inn 0-1 til gjestene.

Roma fikk mot slutten av omgangen en rekke brukbare sjanser, særlig da Simplicios volley fra skrått såvidt ble fistet over fra Boruc. Samme Simplicio skulle imidlertid få målet sitt, da en del klabb og babb omsider førte til at Riise fant brasilianeren, og Simplicio kunne få kloss hold sette inn 1-0. Et resultat som også holdt seg til pause.

Roma åpnet andreomgang glimrende, da Menez driblet bort Pasqual og sendte ballen inn foran mål til Borriello, som på enkelt vis kunne doble Romas ledelse med innsiden av foten. Roma så ut til å være i god kontroll av kampen, men et innlegg fra Ljajic traff Gilardino som klarte å pirke ballen inn. 2-1 og en viss spenning var tilbake i kampen.

Kampen ble punktert da en langpasning fra Mexes havnet midt mellom Fiorentinas forsvar, en jaktende Perrotta og en utrusende Artur Boruc. Sistnevnte, som ellers hadde vært solid, feilberegnet ballbanen fullstendig og Perrotta kunne sette 3-1 inn i et tomt nett.

Kampen skulle få et lite hint av spenning da tidligere Roma-spiller Gaetano D’Agostino satte inn et fantastisk frispark i det 89ende minutt. Spenningen skulle imidlertid bli drept av Totti & co, som holdt kulen rundt cornerflagget de resterende minuttene og sikret det som nå er Romas tredje strake seier i Serie A (fjerde strake inklusiv Champions League).

Til helgen venter Juventus i Torino, og det må være lov å si at dette Roma-laget virker svært solid i skrivende stund.

DAJE!