«Roma vil ende opp med utenlandske eiere»

Det ble etter fristen forrige uke meldt om seks partier som meldte seriøs interesse for oppkjøp av AS Roma. Neste oppgave var å filtrere bort slik at man endte opp med de to beste alternativene. Disse alternativene skal ifølge Il Messaggero være Steve Tisch og Aabar. Tisch eier det amerikanske fotballaget New York Giants, mens Aabar er et statseid fond basert i Abu Dhabi med tette bånd til UniCredit, banken som har ansvar i samsvar med Sensi-familien og Rothschild å selge klubben. Både Tisch og Aabar står ifølge de siste rapportene klare til å investere 150 millioner euro for å få kontroll over klubben.

UniCredit og Sensi-familien møtes i løpet av kort tid for å ta salget av klubben til fase to. Her vil man da ekskludere budene fra den eneste italieneren (Giampaolo Angelucci), enda en amerikaner, en libyer og en kineser.

Det er ikke kun prisen Tisch og Aabar tilbyr som skal ha gjort at UniCredit ender opp med disse to, derimot ansees deres muligheter til å investere og utvikle klubben videre større enn de fire andre. Det skal være en kapital på minst 100 millioner euro klar til å investeres i klubben.

Vi følger saken videre.