Forhåndsomtale Juventus – Roma

Våre kjære rødgule ulver tar turen nordover til Torino denne helgen for en av årets største kamper. Vertene er klubben ingen med respekt for seg selv og italiensk fotball liker – Juventus.

Klubben med den mørkeste historien av de alle har fått en grei start på sesongen, men det spørs om ikke de som holder med bianconeri hadde håpet på noe bedre enn en 5. plass, ihvertfall med tanke på sommerens innkjøpsfest. I midtuken endte det med et noe skuffende uavgjortresultat 1-1 borte mot Brescia. Verdens vakreste klubb har på sin side kommet seg videre etter en sedvanlig horribel sesongstart og befinner seg nå på plassen bak den gamle damen etter 3 strake seiere i Serie A, sist hjemme mot Fiorentina. Il Mister virker til å ha fått orden i rekkene etter den labre sesonginnledningen og optimismen blomstrer i den gulrøde delen av Roma. Claudio Ranieri har tatt ut følgende mannskap til morgendagens kamp:

Målvakter: Julio Sergio, Bogdan Lobont, Doni.
Forsvar: Cicinho, Castellini, Mexes, G. Burdisso, N.Burdisso, Riise, Rosi, Cassetti.
Midtbane: Simplicio, Greco, De Rossi, Brighi.
Angrep: Borriello, Totti, Vucinic, Menez, Adriano, Baptista.

Julio Sergio er selvskreven i mål. Foran han kommer nok Cassetti til å bekle høyrebacken, Mexes og Burdisso den eldre i midten og vår egen John Arne Riise. På midtbanen skal De Rossi kle av Aquilani i alle spillets faser og ved hans side kommer vi nok til å finne brasilianeren med tidenes bredeste glis – Fabio Simplicio. I angrep har vi et luksusproblem man ikke har sett lignende til på mange år. Jeremy Menez var stor i midtuken mot Fiorentina, men må nok antageligvis vike for Mirko Vucinic i morgendagens batalje. Sammen med montegrineren er Borriello og Totti selvskrevne. Hvilke tre av disse fire som kommer til å bekle angrepsposisjonene våre er egentlig det samme, et fryktende angrep kommer vi til stille med uansett!

Luigi Del Neri på sin side kommer antegeligvis til å stille med følgende mannskap: Storari, Salihamidzic, Chiellini, Bonucci, Grosso, Aquilani, Melo, Marchisio, Pepe, Iaquinta og Quagliarella. Det er to navn som virkelig skiller seg ut av disse elleve. De jeg snakker om er selvfølgelig Alberto Aquilani og Simone Pepe, men da spesielt Alberto Aquilani. Gutten som engang i tiden var sidestilt med Francesco Totti og Daniele De Rossi møter sine gamle lagkamerater for første gang siden han forlot den evige stad. Etter et totalt misslykket opphold på Anfield Road har han returnert til Italia for å ikle seg den mest besudlede drakten av de alle. I forbindelse med hjemkomsten har han også kommet med noen uttalelser som ikke faller i god jord hos oss romanisti. Jeg skal la det bli med dette, Alberto. Du skal dog vite at det finnes noen millioner mennesker der ute som en gang elsket deg, men som ikveld håper du gråter deg i søvn og som ønsker at morgendagen din drukner i tårer, samt at du får et smertefullt møte med din rake motsetning – Daniele De Rossi.

Kampstart er 20.45 og dommer er Nicola Rizzoli.

Vi husker alle hvordan det endte forrige sesong…

FORZA ROMA!!!