Juventus – Roma: 1-1

Satt i et historisk perspektiv har ikke bortekampene mot Juventus vært noe man har gledet seg spesielt mye til, ihvertfall ikke resultatmessig. Tidene har dog forandret seg fælt og når Roma igår gikk ut på Olympiastadion i Torino var det lite som tydet på at de hadde tenkt til å forsvare inn ett poeng.

Roma gikk på banen og dominerte første omgangen med fint og sikkert pasningsspill. Det føltes som om ulvene hadde god kontroll på kampen og Juventus kom ikke til noen spesielt store sjanser innledningsvis. Kampens første sjanse skulle dog bli av det stripete slaget. Etter 7 minutter kommer Quagliarella seg løs på høyrekanten og spiller igjennom Iaquinta som har kommet seg løs fra banens beste, Philippe Mexes. Heldigvis for oss romanisti kommer Iaquinta i en vanskelig vinkel mot Julio Sergio og avslutning blir heldigvis reddet. 4 minutter senere skal Roma komme til sin første mulighet. Jeremy Menez, som ser ut til å endelig skulle slå ut i full blomst, sender et par zebraer i pølsebua og spiller ballen ut til Vucinic som er i fin posisjon på kanten av 16-meteren. Montegrineren holder i ballen et like øyeblikk og sender den tilbake til Menez som sender i veg et godt skudd mot lengste hjørne. Uheldigvis er Storari ute i full strekk og får slått ballen utenfor. Godt forsøk fra den unge franskmannen! En annen som vil teste skuddfoten er vår egen Johnny Riise, men hans forsøk etter 14 minutter går både over og utenfor. Juventus skulle også få et par sjanser til før det smalt på ordentlig, men heldigvis treffer ikke de svarthvite innleggene noen. Det gjorde det dog i det 35. minutt. Aquilani får ballen på høyrekanten og sender den inn mot Iaquinta som har plassert seg imellom Mexes og Burdisso på 16 meteren. Den lange spissen slenger ut et bein og får i veg en halvvolley som suser inn til høyre for vår meget habile keeper Julio Sergio. 1-0 til hjemmelaget og endelig fikk Aquilani noe å juble over. Det skulle dog ikke gå lenge før han måtte spise det i seg. Roma får frispark på rundt 20 meter og Aquilanis gamle idol setter ballen i armen på en annen som ganske sikkert også har sett opp til vår fantastiske kaptein – Simone Pepe. Uheldigvis for Pepe står han plassert akkurat på 16-meter streken og Rizzoli dømmer straffe til Roma. Straffen blir ekspedert av il grande capitano og ulvene har slått tilbake i det 45. minutt. 1-1 og hysjebevegelser mot

I pausen bytter Ranieri ut Cassetti til fordel for Aleandro Rosi. Et greit bytte Cassettis innsats tatt til betraktning.

Andre omgang startet som den første, men denne gangen med hjemmelaget som det førende. Spillet bølget frem og tilbake, men det skulle ikke bli noen spesielt store sjanser til noen av lagene. Omgangens morsomste situasjon kommer dog helt i sluttminuttene da Juventus får frispark i en farlig posisjon . Chiellini, som tidligere i omgangen hadde pådratt seg en kuttskade i hodet med påfølgende bandasje, har fått slått opp igjen kuttet sitt og blir beordret av dommeren ut for å ordne på bandasjen. Chiellini blir forbannet og svarer med å sette seg rett ned på bakken for å sutre som om han ble valgt sist i gymtimen i 3. klasse. Kampen ebber ut og Roma kan dra sørover igjen med ett velfortjent poeng i bagasjen…

Selv om mange av oss kanskje sitter igjen med en følelse av at Roma kanskje hadde fortjent å vinne etter den fine førsteomgangen, virker uavgjort som et riktig resultat. Det vi dog kan ta med oss er at det gode spillet fortsetter selv om vi ikke får uttelling og det er meget gledelig! Neste runde kommer Udinese på besøk til den evige stad og da skal vi fortsette klatringen mot Scudetto!

FORZA ROMA!!