Menez-show skaffet tre poeng mot Udinese

Roma har tradisjonelt god kontroll på Udinese når laget fra Friuli kommer til hovedstaden, og Jeremy Menez og Marco Boriello gjorde sitt for å sørge for at akkurat den tradisjonen ivaretas, i et aggressivt oppgjør.

Begge lag har tatt seg kraftig opp etter en katastrofal start på sesongen (på det verste lå Udinese på jumboplass med Roma like foran), men La Magica manglet en hel midtbane Simone Perrotta, Rodrigo Taddei, David Pizarro og Daniele de Rossi, og med en småskadet Mirko Vucinic. Udinese manglet sin eneste virkelig solide forsvarsspiller Cristian Zapata og Alexis Sanchez var tydelig preget av sitt landskamp-oppdraget med Chile.

Udinese er et målfarlig lag, og det tok bare fire minutter før de viste hvorfor. En corner endte med at Domizzi fikk fyre av fra et par meters avstand og avslutningen hans strøk tverrliggeren. Totti svarte med å nesten banke inn et frispark fra nærmere 30 meter, men Udinese ga seg ikke og Di Natale tvang fram en god redning fra Julio Sergio like etter, og det samme gjorde Floro Flores etter en glipp i Roma-forsvaret. Juan var i det offensive hjørnet, og var centimetre unna å sende vertene i ledelsen da Handanovic ga en retur på et giftig skudd fra Totti, men Asamoah fikk et ben på brassens avslutning.

Så var det duket for Menez-show.

Franskmannen dempet en langpasning på brystet, dro av to Udinese-spillere mens han stormet inn i feltet og skrudde ballen i lengste hjørnet, og etterlot en hjelpesløs Handanovic og to ydmykede bianconeri.

Udinese-talisman Di Natale fortsatte å skape problemer for hjemmelaget, og bare en ben-parade fra Julio Sergio hindret utligning, og kort tid etter prøvde 33-åringen seg på en lobb fra skrått 16-meters hold som duppet like over tverrliggeren. Få minutter senere tenkte vel Totti at alt Di Natale kan gjøre kan Romas ektefødte ulveunge gjøre bedre, og serverte en utsøkt lobb fra utkanten av 16-meter’n som vakte til live minner om 5-1 scoringen i derbyet 2002. Dessverre for Totti er Handanovic fulle 13 centimetre høyere enn Angelo Peruzzi, og den slovenske stopperen fikk fingertuppene på ballen. Etter pausen gikk en anonym Gökhan Inler av banen til fordel for Alexis Sanchez.

En Menez stappfull av selvtillit latterligjorde til tider Udinese-forsvaret, og både han og Floro Flores kom til gode sjanser, men det skal sies at franskmannen til tider med fordel kunne vært litt mindre egoistisk.

Romas mål nummer to var en ren maktoppvisning av en til da noe usynlig Marco Borriello. Spydspissen mottok en pasning med ryggen til mål på 16 meter, vendte opp og dro med seg ballen ut til venstre til tross for at Domizzi gjorde sitt beste for å holde han tilbake og skviste et hardt skudd i nærmeste hjørne. 2-0, og to fremragende solo-oppvisninger.

Under et minutt etter scoringen brøt Floro Flores gjennom forsvaret og prøvde å lobbe Julio Sergio, men Romas nummer 27 fikk avverget. Baptista og Adriano erstattet Menez og Borriello, og German Denis kom inn for en tydelig sliten Floro Flores. Denis lot seg kjapt legge merke til da han utnyttet en stor feil av Simplicio, men argentineren skjøt rett på keeper. Det begynte å bli stygg stemning på banen, og det røde kortet lot ikke vente på seg. Maurizio Domizzi hadde ikke gjort seg særlig populær blant Roma-spillerne, og til slutt rant det over for Nicolas Burdisso. Etter litt småknuffing i feltet i påvente av en corner tok Domizzi grep rundt nakken på argentineren, som reagerte med å dytte den tidligere Napoli-spilleren (med bakgrunn hos Lazios ungdomsakademi… en mildt sagt uheldig kombinasjon) i bakken. Domizzi tok seg til ansiktet og ble liggende, og dommer Orsato tok seg til brystlommen og hentet opp det røde kortet.

Udinese utnyttet Romas midlertidige 3-mannsforsvar maksimalt, og Sanchez bulket stolpen med en suser fra 20 meter. Ikke overraskende valgte Ranieri å sende utpå Mexes for å tette igjen hullet Burdisso etterlot seg, og franskmannen erstattet en Totti som nok en gang hadde vist at han ikke på langt nær har sagt sitt siste ord på fotballbanen. Udinese fortsatte presset, men Asamoah bommet med en volley fra skrått hold og German Denis sto i offside da han prikket inn et mål på overtid.

Roma klatrer dermed opp på tredjeplass, og går dermed forbi Inter, Juventus og Napoli, fire poeng bak serieleder Milan med en kamp mer spilt. Jakten fortsetter…