Spillervurderinger: Roma-Udinese

Julio Sergio: 7.5: Gjør en solid match hvor han varter opp med flere gode redninger, og holder hodet kalt i to dueller med Floro Flores og Di Natale. Utstråler som vanlig en trygghet som smitter over på resten av forsvaret.

Marco Cassetti: 5.0: Er stort sett usynlig, og de få gangene han gjør seg bemerket er nummer 77 alt annet enn tillitsvekkende. Gir bla Udinese en gratissjanse når han bommer på ballen i et forsøk på å klarere, og pådrar seg sitt tredje gule for sesongen da han river ned Sanchez. Leverer enda en søknad om å overlate ansvaret på høyre back til Cicinho.

Juan: 8.0: Tryggheten selv i forsvarsleddet. Så å si feilfri, og viser seg i dag fra sin offensive side. Uheldig som går målløs av banen. Serie As beste stopper? Nå er det vel snart ingen tvil…

Nicolas Burdisso: 6.5: Leverer en solid innsats, og kombinerer fint med sin brasilianske makker. At at reagerer på den konstante usportsligheten til Domizzi er fullt forståelig, men å dytte Udinese-spilleren i bakken og pådra seg et rødt kort var ikke det laget trengte mest i en periode hvor Udinese var farlige.

Paolo Castellini: 6.0: Ikke like offensivt anlagt som Riise, men langt sterkere defensivt. Castellini gjør jobben sin, og han gjør den bra, enkelt og greit.

Fabio Simplicio: 5.5: Dårlig dag for jobb for brasilianeren, som kun utmerker seg for en stygg forsvarsfeil i andre omgang. Mangler litt av alt, og skal takke Brighi og Greco for at midtbanen ikke raknet.

Matteo Brighi: 6.0: Nummer 33 gjør en god jobb på midten uten å bidra med de helt store prestasjonene. Legger dog inn mye arbeid, og gjør få feil. Klassisk Brighi.

Leandro Greco: 6.0: Så å si en klone av Brighi. Med tanke på den formen han har vist de siste ukene er dagens kamp en liten nedtur, men det sier mer om hvilke enorme fremsteg han har tatt denne sesongen enn om hans innsats i dag.

Jeremy Menez: 9.0: IL MIGLIORE. Herjer noe voldsomt med hele Udinese, og gjør ting som tar pusten fra undertegnede med jevne mellomrom. Scoringen er av absolutt ypperste klasse, og man kan for alvor begynne å lure på om det egentlig er noen grenser for hvor langt franskmannen kan nå. Får dog litt trekk for en skjødesløs albue som fort kunne ha ført til kort, og for å la selvtilliten gå han til hodet i minuttene etter scoringen.

Francesco Totti: 8.0: Si hva du vil om løpskapasiteten og mobiliteten hans: Totti har fremdeles verdens suverent beste overblikk, og skaper sjanser på løpende bånd. Spiller fram lagkameratene uttallige ganger, og setter også Handanovic på flere prøver med knallharde skudd, lobber og frispark. Bare et spørsmål om tid før det løsner skikkelig for Er Pupone nå, og da går Serie As keepere en dyster tid i møte.

Marco Borriello: 7.0: Er skremmende anonym i hele første omgang, men gjør opp for det med en vanvittig sterk prestasjon når han med Domizzi hengende i drakta vender og setter ballen i nota med en kraftanstrengelse. Klassisk prima punta med andre ord, og Borriellos sjette mål i Serie A denne sesongen.

Innbyttere:

Julio Baptista: 4.5:Leverer ikke i det hele tatt. Vinner et par frispark og legger inn en enda en indikator på at han har ligaens verste første-touch. På tide at ‘Beistet’ finner seg en ny klubb, for dette rettferdiggjør ikke på langt der den betydelige lønna han hever.

Adriano: 5.0: Adriano skal ha for at han prøver, men det er egentlig bare trist å se en spiller som en gang var blant verdens beste spisser trave rundt på banen med pondus og dobbelthake. Viser tidvis glimt av sitt enorme potensiale, men per dags dato har han ingenting på en fotballbane å gjøre, i hvert fall ikke i Serie A.

Philippe Mexes: 7.0: Kommer inn etter Burdissos utvisning, og viser på snaut ti minutter at Ranieri stadig har en vanskelig jobb med å velge mellom Mexes og Burdisso. Sterk, trygg og uredd.

Claudio Ranieri: 7.0 Gjør sitt beste med en hoderystende skadeliste. Roma er  jevnt over best, og viser styrke i alle ledd. Innbyttene til to brasilianere som ikke bidrar med noe som helst kan selvagt kritiseres, men i Ranieris forsvar skal det sies at det eneste andre alternativet var en småskadet Vucinic.