Forhåndsomtale: Roma – Bayern

Roma er endelig på rett spor, og det som så ut til å bli en sesong i krisens tegn, har nå virkelig tatt seg opp. Ulvene er med og kjemper på alle fronter. Nå er det tid for Champions League, og den suverene lederen av Gruppe E står for tur. Bayern München kommer til Olimpico.

Gledelig for Roma er at midtbanemotoren vår er tilbake. Både Daniele De Rossi og David Pizarro er friskmeldte. På pressekonferansen i forkant av kampen ble Ranieri spurt om midtbaneduoens fysiske form. Han ville verken svare på om deres fysiske for, eller om de kommer til å få spilletid i kveldens kamp.

Jeremy Menez var også tilstede på pressekonferansen. Han fikk spørsmål om hvordan han så på at Ranieri har utnevnt ham til Serie A’s mest lovende spiller.
– Jeg er bare 23 år, ikke et barn, men fortsatt ung, og jeg må utvikle meg på et personlig plan, noe jeg jobber med hele tiden.

Han la til at hans favorittposisjon er som trequartista bak angrepsspillerne, men at han mer enn gjerne spiller der Mister ønsker at han skal spille.
– En av mine styrker er at jeg kan spille i flere posisjoner, sa Menez.

Det knyttes også spenning til hvem av våre tre gode midtstoppere som blir å finne på benken. Med karantene i Serie A i vente for Burdisso, kan det tenkes at han får starte også i kveld, og at Mexes blir å finne på benken.

Vi krysser fingrene for at Pizarro og De Rossi er klar for å starte. Da er dette en mulig startoppstilling:

Julio Sergio
Cassetti Juan Burdisso Riise
Greco De Rossi Pizarro
Menez
Totti Borriello

Akkurat som i midtforsvaret, har Ranieri et luksusproblem i angrep. Mirko Vucinic er selvsagt også en het kandidat til startplass. Med en bedre tropp enn på lenge, er det vanskelig å forutse startoppstillingen. Det som er sikkert er at 11 sultne ulver står klar til å sluke Bayern hele i kveldens kamp.

Rekordsamler og Bayern-trener Louis van Gaal på sin side, er på jakt etter enda en rekord. Vinner Bayern alle sine kamper i gruppespillet, blir han den første treneren i Champions League-historien som tar full pott to ganger (2003-2004 FC Barcelona).

Rekorden må han ta uten Schweinsteiger og van Bommel på banen. Roma får uansett nok å henge fingrene i, med Ribery tilbake. Han forventes å starte i en kantposisjon i kveld.

Mulig startoppstilling Bayern München:

Butt
Lahm van Buyten Breno Pranjic
Tymoschuck Ottl Müller Kroos Ribéry
Gomez

Det ville vært svært behagelig å dra til Romania til siste kamp mot Cluj uten å trenge et resultat, så vi krysser fingrene for seier i kveld, og uavgjort mellom Basel og Cluj i den andre kampen.

Bayern skal få bryne seg på et langt sterkere Roma denne gangen. I forrige møte var Roma ute av form, og produserte knapt en målsjanse.
Ranieri vil vinne kveldens kamp.
– Vi trenger fire poeng, og vi går på banen for å vinne mot Bayern.

Forza Roma!