Roma snudde fra 0-2 til 3-2

Roma viste stor modenhet ved å snu kampen fra 0-2 til 3-2 mot de finalestene fra fjorårets Champions League.

Francesco Totti startet på benken sammen med Juan og David Pizarro, mens Rodrigo Taddei fortsatt var ute med skade.

Roma startet friskt og forsøkte seg med halvsjanser gjennom Borriello og Menez, men uten å skape de store problemene for Bayerns Thomas Kraft i mål. Bayern kunne fort med litt flaks ha tatt ledelsen like etter, men Pranjics innlegg ble slått av Burdisso i Kroos og over mål.

Menez var livlig i første omgang, men ble nødt til å gjøre mye på egen hånd. Han skaffet først en corner, som til slutt Greco fikk en fantastisk treff på. Kraft reddet mesterlig, men Vucinic slo returen håpløst over mål. Skuffende av Vucinic.

Bayern tok ledelsen etter 33 minutter gjennom Mario Gomez. Ribery forlenget pasningen fra Lahm videre til Gomez, som var først på ballen og fikk kranglet til en avslutning i duell med Cassetti som trillet inn bak Julio Sergio via stolpen.

Drøye fem minutter senere doblet Bayern ledelsen. Muller plukket opp en feilpasning fra Menez og fikk spilt ballen igjennom til Gomez i duell med De Rossi, og Gomez viste store spissegenskaper med sitt løp, mottak og avslutning og dermed så det veldig mørkt ut for Roma.

Simplicio kom inn for Greco i pausen, og kun fire minutter senere reduserte Roma. Menez tok saken i egne hender og løp forbi den ene Bayern spilleren etter den andre før han fant Borriello inne i boksen. Borriello så ut til å ha rotet vekk muligheten med en dårlig første touch, men klarte utrolig nok å avslutte liggende. 1-2 og det var kamp igjen.

Borriello kjempet seg forbi med et fantastisk hælspark mellom bena på Demichellis, men hadde ingen spillere med seg i boksen.

Roma fikk to megasjanser 60 minutter spilt. Nok en gang spilte Menez seg fri ved dødlinjen og fikk lagt inn, Simplicio sleivet men Kraft blokkerte mesterlig foran nesen på De Rossi. Brighi skjøt direkte på returen, men Kraft fikk kastet seg og slått til corner. Fantastisk keeperspill av Kraft.

Etter mye fram og tilbake fikk Roma omsider utlikningen. Vucinic spilte fri Riise som slo en hard pasning langs bakken inne i boksen som en løpende De Rossi fikk knallet i mål. 2-2!

Bare minutter senere ble Borriello spilt fri og dagens store mann var både god og klok da han skaffet straffe i duell med Kraft. Totti, som hadde kommet inn for Brighi for 10 minutter siden, sendte Roma fansen til himmels fra straffemerket. 3-2! Det eksploderer på Olimpico!

Kampen ebbet ut i en meget viktig 3-2 seier. Det betyr at Roma må tape borte mot Cluj samtidig som Basel må slå Bayern på bortebane for at Roma skal ryke ut av Champions League. Vi skal ta ingenting for gitt, men vi kan likevel konstatere at det skal mye til om Roma ikke går videre nå.

Roma: Julio Sergio; Cassetti, N Burdisso, Mexes, Riise; Greco (Simplicio 46), De Rossi, Brighi (Totti 74); Menez; Borriello, Vucinic (Pizarro 81)

Bayern Munich: Kraft; Lahm, Van Buyten, Demichelis, Pranjic; Ottl, Tymoshchuk; Muller (Contento 73), Kroos, Ribery (Hamit Altintop 77); Gomez