Forhåndsomtale Palermo – Roma

I morgen kveld møtes Palermo og Roma på La Favorita i den sicilianske havnebyen. Som vanlig må våre helter belage seg på et tett og vanskelig oppgjør mot et av Serie As beste hjemmelag. Selv om Palermo de senere år ikke har vært like kjent som noen av sine mindre øy-kolleger i Serie A for evnen til å skape et fort på hjemmebane, innehar de rosa en solid hjemmestatistikk.

Forholdet mellom Roma og Palermo har til tider vært godt. Dette skyldes Franco Sensis eierinteresser både på Sicilia og i hovedstaden i forhenværende stunder. Etter at Franco solgte seg ut av sine interesser i Palermo og byens fotballag rykket opp i Serie A er dette vennskapet ikke lenger så mye å skrive hjem om. Forholdet mellom fanskarene er tilnærmet normalisert.

I årets sesong har Palermo til nå kjempet seg til en 7. plass, blant annet hjulpet av en fantastisk Javier Pastore. Særlig borteseieren mot Juventus har vært sterk til nå og fortsetter Maurizio Zamparinis menn slik kan det fort bli europacup til neste år.

Roma på sin side har kommet seg voldsomt etter den (sedvanlige) tragiske serieåpningen. Claudio Ranieris menn innehar foreløpig en 5. plass på tabellen, foran Inter, og med 7 poeng opp til AC Milan på topp. Laget virker altså mer og mer i rute til å kjempe om Scudettoen i mai.

Claudio Ranieri har tatt ut følgende mannskap:

1 BOGDAN LOBONT,
2 CICERO JOAO DE CESARE (CICINHO),
3 PAOLO CASTELLINI,
4 JUAN SILVEIRA DOS SANTOS,
5 PHILIPPE MEXES,
7 DAVID MARCELO CORTES PIZARRO,
10 FRANCESCO TOTTI,
16 DANIELE DE ROSSI,
17 JOHN ARNE RIISE,
19 JULIO CESAR BAPTISTA,
22 MARCO BORRIELLO,
25 GULLIERMO ENIO BURDISSO,
27 JULIO SERGIO BERTAGNOLI,
30 SIMPLICIO FABIO HENRIQUE,
32 DONIEBER ALEXANDER MARANGON (DONI),
33 MATTEO BRIGHI,
77 MARCO CASSETTI,
87 ALEANDRO ROSI,
94 JEREMY MENEZ

Ute er altså Adriano (sykdom), Greco, Taddei, Vucinic og Perrotta (skade) samt Burdisso (suspensjon). Tilbake er imidlertid David Pizarro som forventes å starte oppgjøret.

Antatt lagoppstilling Roma (4-3-1-2): Julio Sergio; Cassetti, Mexes, Juan, Riise, Simplicio, Pizarro, De Rossi; Menez; Totti, Borriello.

Dette skulle ikke by på så mange trøblete valg for Ranieri. Det eneste er vel kampen mellom Brighi og Simplicio om den siste plassen. Basert på Simplicios positive effekt I andre omgang mot Bayern München satser vi på han.

Palermos trener Delio Rossi har tat tut følgende mannskap:

Benussi, Brichetto, Sirigu, Balzaretti, Bovo, Cassani, Garcia, Goian, Glik, Munoz, Bacinovic, Ilicic, Kasami, Liverani, Migliaccio, Nocerino, Pastore, Rigoni, Maccarone, Miccoli, Pinilla.

Verdt å merke seg her er at Munoz, Hernandez, Darmian og Bacinovic er uaktuelle. Det samme er selvsagt Moris Carozzieri som er utestengt til april 2004.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-2-1): Sirigu; Cassani, Bovo, Goian, Balzaretti; Migliaccio, Liverani, Nocerino; Ilicic, Pastore; Miccoli.

Mange spennende navn, men også en del skader hos de rosa. Munoz har vært solid i midtforsvaret sammen med Bovo denne sesongen, men er ute i morgen. Det samme er den sentrale midtbanespilleren Bacinovic, som mest sannsynlig blir erstattet av kjenningen Fabio Liverani.

Det spås en jevn kamp i morgen med et Palermo som nok er sugne på å vise seg frem for sitt hjemmepublikum. Nøkkelen for Roma blir å nøytralisere Javier Pastore, samt holde avslutningene fra Fabrizio Miccoli i sjakk. Kan en stoppe denne offensive duoen er mye av jobben gjort. Uten disse har ikke Palermo så fryktelig mye å stille opp med.

Roma må innledningsvis konsentrere seg om å ta kontringene, og slik sett er det en klar svekkelse at hurtige Vucinic ikke er med. Totti har visst seg mindre egnet til et slikt spillopplegg tidligere i sesongen. Men etter tirsdagens bravader på Olimpico starter han nærmest garantert.

Kampen vises på Canapl+ Sport 3 og på C+Sports, Canal+ sin webtjeneste. Sendestart er 20:40 og avspark er 20:45.

DAJE ROMA!!