Fortjent tap på Sicilia

Romas flotte trend de siste kampene ble brutt da Palermo fortjent vant 3-1 over hovedstadslaget på Sicilia igår kveld.

Førsteomgang begynte jevnt, men etterhvert tok Roma kontroll over kampen. Det kan derfor hevdes at de var noe ufortkent da Ilisic og Miccoli straffet et svakt Romaforsvar på en kontring. Cassetti hadde blottlagt sin høyreside og Riise var fullstendig feilplassert inne i boksen. Når de sentrale midtbanespillerne heller ikke kjenner isne arbeidsoppgave og ikke går opp i press på Pastore blir det vanskelig, og Miccoli kunne prikke inn ballen i nærmeste hjørne for Julio Sergio.

Utover i omgangen har Roma flere gode muligheter til å avgjøre, men avslutningene går enten rett på Sirigu eller over og utenfor. Ferdighetene foran mål avgjøre med andre ord omgangen.

Andre omgang er rett og slett forferdelig fra ende til annen. Marco Cassetti opptrer som julenissen, og David Pizarro presterer noe av det dårligste han har levert noengang i Romatrøyen. Chileneren er nettopp tilbake fra skade så det får settes på kontoen for innspilling.

2-0 er på mange måter en kopi av 1-0. Cesare Bovo (!), som forøvrig skulle hatt to gule kort i første omgang, raider fint opp på venstrekanten hvor Cassetti nok en gang bekler julenisserollen. Mexes glipper markeringen på Ilisic foran mål og sistnevnte kan bare bredside ballen i nettaket fra 2 meters hold. 3-0 kommer like etterpå og denne gangen er det Nocerino som får æren av å utnytte svakt forsvarsspill hos Roma.

Roma forsøker å komme tilbake i kampen, men herfra kontrollerer Palermo greit. Francesco Totti får æren av å pynte på resultatet etter svakt keeperspill av Salvatore Sirigu to minutter på overtid. Heretter ebber det hele ut med en fortjent hjemmeseier.

Etter en god periode er det intet annet enn å forvente at vi før eller siden skulle komme ned på jorden igjen. Igår kveld gjorde vi det i så måte ettertrykkelig. Spillet i førsteomgangen var tidvis bra, og med litt hell og dykitghet foran mål kunne Roma fort vært i ledelsen etter 45 minutter. Når det er sagt vinner Palermo alt i alt fortjent og går forbi Roma på tabellen. Trøsten får være at både Juventus, Lazio og Milan også avga poeng denne runden.