John Arne Riise svarer RCN-medlemmer!

Vi har tatt en runde med spørsmål og svar med John Arne Riise. Spørsmålene er det dere som har kommet med, her er svarene!

1. Hvordan er det egentlig å spille på lag med Francesco Totti, Romas største helt, en spiller som har revolusjonert trequartista rollen, og en av verdens desidert mest lojale spillere? Jeg kan bare se for meg den autoriteten og respekten han har hos alle spillerne på banen, både i kamp og under trening, i garderoben og i livet rundt fotballen.

Han oser autoritet – lojalitet – og han er en drøm å spille med. Jeg så han spille i EM i 2000 hvor han ble kåret til finalens beste spiller, selv om Italia tapte for Frankrike. Det er som sagt en fantastisk drøm for meg å få spille med han, som kanskje regnes som den beste italienske spilleren gjennom tidene ! Han er en stor ledertype. Jeg merker jeg blir veldig komfortabel med han på banen, fordi jeg vet han bidrar med mye ovenfor laget og han kan gjøre de utroligste ting. Han er også meget morsom og alltid i godt humør.

2. Du har scoret mot alle de store lagene, men har til gode å score mot Lazio. Kommer scoringen i det neste derbyet i mars ?

Jeg tenker aldri på dette før kampene. Det blir feil fokus. Av erfaring så vet jeg at scoringene kommer ofte ut fra tilfeldigheter og man kan ikke planlegge scoringer J Jeg er mer defensiv i år enn i fjor, men satser på at det kommer noen mål i år også, og tiden vil vise mot hvem.

3. Hvilke av spillerne er det du har mest kontakt med på fritiden ?

Vi er veldig mye sammen med laget – ofte 3-4 dager i uken og utenom reiser/kamper/trening, så er vi veldig lite sammen i fritiden. Da prioriterer alle å bruke tid med familien sin eller venner. Når vi er ute på tur så henger jeg egentlig med alle og trives med alle på laget. Vi har det utrolig gøy og bra sammen i spillergruppen og jeg har aldri opplevd et slikt samhold i en slik spillergruppe tidligere i min karriere. Det er mange gode fotballspillere – og mange flotte mennesker i As Roma !

4. Hvem er den beste spilleren du har møtt i Serie A ?

Jeg synes Zlatan er best nå. Han imponerer meg ofte. Ronaldinho er kanskje den som har imponert meg mest over tid. Han var mitt idol i lang tid.  Han har en teknikk og overblikk som er magisk.

5. La oss si at Roma skal kjøpe en ny, norsk spiller. Hvilken spiller tror du kunne passet inn i Roma?

Det er vanskelig (umulig..) å gå rett fra den norske Tippeligaen til Serie A, så det må bli noen av de som allerede spiller i utlandet.  Da må det vel bli Brede Hangeland  eller Morten Gamst Pedersen. Brede kunne spilt i mange europeiske toppklubber og Gamstens arbeidsinnsats og kvaliteter på frispark og innlegg kunne også passet inn, men jeg tror det tar litt tid før As Roma henter inn en ny nordmann.

6. I og med din lange og innholdsrike karriere i PL, og nå i Serie A, så lurer jeg på hvordan du opplever forskjellen mellom disse to massive fotballkulturene. Både når det gjelder stemning på stadion, hva fotballen betyr for spillere og supportere, hvordan dere arbeider på treningsfeltet osv. Er det noe som er veldig forskjellig?

Det er mer fysisk i PL og det er et enormt tempo i kampene. I Serie A varierer tempo litt i kampene, men når det går fort så går det enormt fort.  Jeg føler spillerne er bedre til å bevege seg uten ball her i Italia. Det er et fantastisk trykk på tribunene i PL, bl.a. fordi det alltid er fullt på stadioene. I Seria A er det også fantastisk stemning, men som spillet, så kan stemningen også variere gjennom kampen. Det synges ikke i 90 minutter på så mange kamper i Serie A.  Men her i Italia så har fansen et unik passion til fotball og laget sitt. Jeg har blitt fascinert av dette her i Italia og fotballen her nede er veldig viktig for byen og fansen.

7. Dere har en vanvittig sterkt angrepsrekke for tiden, særlig ledet av formspillerne Jeremy Menez og Marco Borriello. Er det noen i Serie A som er bedre enn dere offensivt? Og hvor god tror du Jeremy Menez kan bli?

Begge er i veldig god form for tiden og blir meget viktige for oss i år. De utfyller hverandre på en herlig måte.  Menez er et unikt talent og han bestemmer selv hvor du han vil bli. Det er sjelden slike talenter dukker opp og jeg tror han vil få en fantastisk karriere. Det er gøy å se han spille nårhan er topp motivert og når han får til disse dribleseriene sine.  Offensivt så mener jeg vi er klart inne blant de topp 2-3 lagene i årets Serie A. Med Totti, Menez, Boriello, Vucinic fremme så har vi mye kvalitet og de utfyller hverandre fint. Utenom disse så har vi jo også Baptista, Adriano og Okaka på benken – og det er jo bra kvalitet på de også.


8. En dårlig sesongstart har blitt erstattet av en god seiersrekke i serie og Champions League. Nå sikter dere vel mot gull?

Jeg ser ikke så langt frem. Uansett hvor banalt det høres ut, så må vi bare ta kamp for kamp og jobbe knallhardt fremover. I Serie A har vi tøffe kamper hver weekend og det merket vi sist helg mot Palermo. Knallhard jobbing på Trigoria, full fokus i alle kamper, holde spillerne skadefrie og unngå unødvendige gule og røde kort blir viktig for oss i år. Jeg er veldig optimist, tross for den svake sesongstarten.

9. David Pizarro er en spiller som det gjerne ikke snakkes mest om i media, likevel merkes det godt når han er borte. Hva kan du si om David Pizarros rolle i laget?

Han visste jeg lite om før jeg kom, men ble veldig fort imponert.  Han er veldig viktig for laget og skaper en trygghet på midtbanen som hjelper oss enormt. Han er pasningssikker og flink til å holde på ballen. Ingen klarer å ta fra han ballen på trening eller i kamp. En herlig type og fantastisk fotballspiller !

10. Er det noen unge, up-and-coming spillere som det er spesielt verdt å notere seg?

Ingen jeg kan komme på i farten. Hvis Menez fortsatt regnes som ung og up-and-coming, så får jeg vel nevne han. Menez er den som tar oss et steg videre i fremtiden !