Chievo 2-2 Roma

Potetåker, skog, fjord, motorvei, fisketorget, Jotunheimen. Alle bedre egnet for fotball enn Bentegodi var lørdag kveld. En slukøret Ranieri sammenlignet matten og kampen med en dårlig strandfotballkamp, og det er i det hele tatt vanskelig å forstå hvorfor kampen ikke ble avlyst.

Verona har vært rammet av et voldsomt uvær den siste uken, noe gressmatten helt tydelig også bar preg av. Der det tidligere hadde vært gress, var det lørdag kveld en stor myr som banemannen hadde forsøkt å reparere med noen tonn sand. For synets skyld hadde de flygende eslene også tilført en grønnfarge. Kampen ble altså spilt på grønn trolldeig. Likevel er det vanskelig å skylde på gressmatten for at det bare ble uavgjort i Verona.

Kampen bar naturligvis sterkt preg av å bli spilt i en myr, og korte pasninger ble tidlig byttet ut med den gode, gamle langpasningen. Roma tok ledelsen etter 26 minutter, da en lang pasning ble stusset videre av Adriano og havnet hos Simplicio. Brasilianeren trikset ballen over Rigoni og fikk dyttet kulen inn bak keeper Sorrentino.

En svært sjansefattig førsteomgang ble avsluttet av at samme mann fikk dyttet inn 2-0 etter et fint angrep der Adriano fant Cassetti på høyresiden, som igjen traff nevnte Simplicio med et presist innlegg. Roma så ut til å være i total kontroll da lagene gikk til pause, og det var ikke vanskelig å forstå hvorfor Chievo stadig omtales som et Serie B-lag – selv om matten må ta noe av skylden.

Sånn skulle det altså ikke gå. Etter en times spill fyrte Moscardelli av et skudd midt på Julio Sergio. Skuddet krevde tilsynelatende bare en enkel redning fra Julio Sergio, men dessverre feilbedømte keeperkjempen både sprett og skru. Dermed ble reduseringen også et faktum etter Julio Sergios desidert største tabbe i Roma-drakten.

Simplicio kunne like etter gjort hat-trick (!), da toneangivende Adriano headet ballen ut på en umarkert brasilianer på femmeteren. Dessverre klarte Chievos Cesar å blokkere skuddet, som etter alle solemerker hadde drept kampen.

Og som det jo alltid er med Roma, så ble dette også vendepunktet. Med gjørme opp til knærne og en sidelinje uten kritt, bestemte innbytter Rodrigo Taddei seg for å ta innkast 1 meter innpå banen. Etter noe usikkerhet ga Rizzoli kastet til Chievo, som dermed kunne kontre inn utligningen, denne gangen gjennom innbytter Granoche.

Fadesen kunne deretter blir riktig stor. Først ble De Rossi utvist for en typisk ettersleng, og deretter ble det bombardement i Romas boks. Først reddet Mexes på streken, før Burdisso gikk ut i full strekk for å stanse returen. Poenget ble reddet, selv om det er vanskelig å finne noe særlig glede i akkurat det denne kvelden.

Og mens Roma nok lurer på hvordan Rizzoli og de øvrige representantene fra FIGC ikke vurderte det slik at Serie A bør spilles på gress,  så må de innerst inne innrømme at det var to personlige feil som kostet to poeng. De må nok også konstatere at de sjeldent har avgitt poeng mot en så planløs motstander som Chievo.