1-1 i Romania godt nok for avansement

Roma er videre til neste runde av Champions League etter 1-1 borte mot Cluj. Borriello gav Roma ledelsen da han satte ballen iskaldt inn til høyre for keeper med venstrefoten. Traores utligning i det 88.minutt sørget for poengdeling, men Roma er allikevel kvalifisert til neste runde etter at de sikret seg 2.plass i gruppen sin.

Lobont voktet målet Roma etter at Sergio pådro seg en skade under oppvarmingen, og avverget forsøket til Emmanuel Kone. Castellini spilte fint veggspill med Borrtiello, men klarte ikke å avslutte angrepet med en skikkelig avslutning.

Førsteomgangen var ikke noen festforestilling, men begge lag skapte da noen sjanser. Roma ble sannsynligvis snytt for straffe da Menez ble ishockey-taklet inne i feltet av en Cluj-forsvarer som hadde alt annet enn ballen i tankene da han dyttet franskmannen overende. Ellers var det rimelig få sjanser i starten av kampen. Vel 20 minutter ut i kampen skulle Borriello gi Roma ledelsen. En strålende pasningen gjennom åpnet opp høyresiden for Roma, der Borriello tok ballen med seg videre inn i feltet. Iskaldt trillet han ballen nede til høyre for en utspilt Cluj-keeper. 1-0 til Roma! Daje! Herlig pasning fra Simplicio, som har begynt å bli varm i Roma-trøyen.

Med tanke på at Roma var videre med uavgjort i kampen, og at Bayern ledet 2-0 til pause mot Basel så det ut til at kvalifikasjon var så godt som sikret. Og… ja, det var det jo i grunn.

Totti hadde et frispark-forsøk som gikk over. Dica hadde en strålende sjanse da han fikk avfyrt et skudd. Lobont reddet, men Dica var uansett avblåst for offside. Lobont fikk også avverget da De Zerbi noen minutter før pause fikk fyrt av et skudd fra kloss hold. Avslutning gikk heldigvis for Roma rett på Lobont.

Menez ble erstattet av Greco i andre omgang. Det skal ha vært grunnet ryggploblemer hos franskmannen. Både Simplicio og Borriello hadde tidlige forsøk på å doble ledelsen, men ingen av de resultere i mål. De Zerbi var nære på igjen, men forsøket gikk like utenfor. Borriello forsøkte seg igjen, men Cluj-målvakten fikk parert forsøket. Like etter forsøkte Totti seg med et skudd som gikk like utenfor.

Traore var nære på utligning med en heading hvor han strengt talt skulle truffet målet, men til slutt skulle han finne nettet. I det 88.minuttet headet han inn en cross fra Culio, og dermed ble det poengdfeling i Romania. Det var godt nok for Roma, som dermed avanserer til neste runde i Champions League.

Lagene stilte forøvrig slik til kampen:

Cluj: Stancioiu – Panin, Cadù, Rada, Edimar (Bjelanovic 62) – Konè, Dica (Leo Veloso 46), Kivuvu, Culio – De Zerbi (Bastos 78), Traorè

Roma: Lobont – Cassetti (Cicinho 63), Mexes, N Burdisso, Castellini – Brighi, De Rossi, Simplicio – Menez (Greco 46); Totti, Borriello

Daje!