Forhåndsomtale: Cluj – Roma

Det er klart for CL gruppespillets siste kamp da allerede utslåtte Cluj tar imot Roma hjemme i Romania. Roma er videre til utslagningsrundene med uavgjort eller seier, og til og med med tap hvis Basel ikke greier å slå Bayern München på Allianz Arena.

Cluj har kun æren igjen å spille for da det allerede før runden er klart at de ender som tabelljumbo i gruppa. De er 3 poeng bak Basel, men siden Basel har flere scorede bortemål i de tilsvarende oppgjørene mellom dem, så er Cluj sitt europaeventyr slutt for denne gang. Selv i hjemlig serie sliter Cluj denne sesongen Roma på sin side er uansett videre med uavgjort eller seier og også tap hvis ikke Basel gjør jobben på Allianz Arena mot Bayern München. Roma har derfor unektelig et meget godt utgangspunkt foran den siste runden, men man skal ikke ta noe på forskudd og man må gjøre jobben i Romania. Selv uten noe å spille for så kommer nok Cluj til gjøre alt de kan for å skape problemer for Roma og det har de vist flere ganger før at de kan.

Ranieri har tatt ut følgende tropp:

1 BOGDAN LOBONT
2 CICERO JOAO DE CESARE (CICINHO)
3 PAOLO CASTELLINI
4 JUAN SILVEIRA DOS SANTOS
5 PHILIPPE MEXES
8 RIBEIRO LEITE ADRIANO
9 MIRKO VUCINIC
10 FRANCESCO TOTTI
11 RODRIGO FERRANTE TADDEI
16 DANIELE DE ROSSI
22 MARCO BORRIELLO
23 LEANDRO GRECO
25 GULLIERMO ENIO BURDISSO
27 JULIO SERGIO BERTAGNOLI
29 NICOLAS ANDRES BURDISSO
30 SIMPLICIO FABIO HENRIQUE
32 DONIEBER ALEXANDER MARANGON (DONI)
33 MATTEO BRIGHI
77 MARCO CASSETTI
87 ALEANDRO ROSI
89 OKAKA CHUKA STEFANO
94 JEREMY MENEZ

Riise og Perrotta er fortsatt ute med skader og nå er det også klart at ikke Baptista og Pizarro (influensa) er med resten av troppen til Romania. I tillegg til de er Menez og Simplicio høyst tvilsomme og ihvertfall førstnevnte starter på benken. Det gjør også Vucinic også da Ranieri ser ut til å foretrekke Borriello og Totti på topp. Juan er dog tilbake etter å ha stått over mot Chievo, og ser ut til å gå rett inn i startoppstillingen ved siden av Mexes. Taddei starter forøvrig sin første kamp etter skaden han pådro seg tilbake i oktober.

Forventet lagoppstilling Cluj: (4-4-1-1): Nuno Claro; Panin, Cadu, Alcantara, Rada; Culio, Peralta, Hora, Dica; De Zerbi; Traorè.

Forventet lagoppstilling Roma: (4-3-1-2) Julio Sergio; Cicinho, Mexes, Juan, Castellini; Taddei,  De Rossi, Brighi; Simplicio; Borriello, Totti.

Roma slet stort med farten til Traorè i det omvendte oppgjøret og det blir viktig å nøytralisere han i kveldens match. I tillegg til han må vi passe godt på Culio som ble matchvinner med sine to mål da Cluj slo Roma på Olimpico i Champions League for to år siden.

Kampstart er 20.45 og kampen vises direkte på Viasat fotball for de som har den kanalen.

Forza Roma!