Juan sikret 3 viktige poeng

Roma vant med knappest mulig margin da de beseiret tabelljumbo Bari 1-0 hjemme på Stadio Olimpico. Totti misbrukte en sjanse fra straffemerket etter 20 minutter, men Juans scoring etter halvtimen ble kampens eneste og alle 3 poengene ble dermed igjen i hovedstaden.

Roma åpnet kampen best og etter 20 minutter fikk Roma straffespark da Borriello ble revet ned i straffefeltet. Totti steppet opp for å ta den, men Bari keeper Gillet hadde ingen problemer med å redde den dårlige straffen til Roma kapteinen. Roma skulle likevel ta ledelsen 10 minutter etter, da en lur frisparkvariant fra Totti fant Juan inne i feltet som enkelt satte inn 1-0 til Roma. Repriser viser dog at målet burde ha blitt avblåst for offside på Juan.

Roma fortsatte å presse for scoring nummer to, men spillet satt ikke helt og man kom derfor ikke til de helt store målsjansene. Roma gikk likevel til pause med en oppskriftsmessig ledelse over Bari uten å imponere noe særlig.  I pausen ble Lobont erstattet av Doni etter at rumeneren pådro seg en skade i sluttminuttene i første omgangen.

I andre omgang fortsatte Roma å presse og Borriello fikk en enorm sjanse til å sette inn 2-0 scoringen da han ble spilt igjennom av Totti, men Gillet reddet skuddforsøket ut til corner. På den påfølgende corneren kom Roma uhyre nærme da Cassetti headet ballen i stanga. Ingen klarte å ta returen og derfor stod det fortsatt 1-0.

Menez var en konstant trussel og skapte stadig vanskeligheter for Bari forsvaret og Gillet. 3-4 ganger kom han seg løs og testet Bari keeperen, men ingenting ville inn for Menez sin del i dag. Like før slutt trodde Borriello at han hadde satt inn 2-0 scoringen, men dommeren annulerte scoringen for hands. Reprisene er vanskelig å tyde, men det kan vise seg at Roma ble snytt for en scoring.

Skaderammede Bari som hadde vært nærmest ufarlige gjennom hele kampen kom skremmende nært på overtid da kun en Cassetti blokkering hindret scoring. Det var uansett nok til at Roma tok en viktig 1-0 seier, selv om de burde ha vunnet med større margin.

Roma: Lobont (Doni 46); Cassetti, Mexes, Juan, Castellini; Greco, Simplicio, Brighi; Menez (Taddei 88); Borriello, Totti (Okaka 71)

Bari: Gillet; Galasso, A Masiello, Rinaldi, Raggi; Gazzi, Donati, Pulzetti, Strambelli (Crimi 81); Rivas (Romero 61), Caputo (D’Alessandro 67)