Forhåndsomtale Milan vs. Roma

Milan tar imot Roma i motehovedstaden i morgen kveld kl. 20:45, og du kan se den på Canal + Fotball og på Canal+ webtjeneste C+Sports.

Det er et toppoppgjør som finner sted. Milan leder ligaen suverent med 36 poeng, 6 poeng foran Juventus på 30. Roma på sin side ligger noe mer beskjedent på en sjette plass med 26 poeng, tre poeng foran Inter på 23.

Tabellandskapet er altså ikke så horribel lesning som følelsen av sesonginnledningen tidvis har skullet tilsi. Med seier mot Milan vil imidlertid avstand opp til Milan kun være syv poeng. Med en lignende poengvår som vi har hatt de foregående sesongene er altså ingenting umulig. Roma lå enda lenger bak Inter i fjor, og vi husker alle hvor nære på det ble.

Til kampen i morgen har Claudio Ranieri tatt ut følgende mannskap: Cicinho, Castellini, Juan, Mexes, Pizarro, Adriano, Totti, Taddei, De Rossi, Riise, Borriello, Greco, Julio Sergio, N. Burdisso, Simplicio Doni, Brighi, Pena, Cassetti, Rosi, Okaka, Menez (ASRoma.it)

Tilbake er altså John Arne Riise (sjekk for øvrig Canal+ sin reportasje fra Roma med John Arne i uken som gikk på Canalplus.no!). Med er også Adriano og Juan. Ute er midlertid Mirko Vucinic. Montegrineren har slått opp sin strekkskade og er ferdigspilt for året. Ute er også Bogdan Lobont som pådro seg en kneskade sist mot Bari. Øvrige fraværende er Julio Baptista, Simone Perrotta og Guillermo Burdisso.

Sannsynlig lagoppstilling Roma (4-3-1-2): Doni; Cassetti, Mexes, Juan, Castellini; Simplicio, De Rossi, Pizarro; Menez; Borriello, Totti.

Doni starter sin første kamp på lenge ettersom Julio Sergio er småskadet. Det samme er tilfellet i forhold til Castellini versus Riise. Mexes kniper plassen i midtforsvaret foran Burdisso og argumentene mot å signere ny kontrakt med Roma begynner å bli tynne for franskmannen. Taddei og Adriano blir jokere.

Massimiliano Allegri har tatt ut følgende mannskap: Abbiati, Amelia; Abate, Antonini, Bonera, Montelongo, Nesta, Oddo, Yepes; Ambrosini, Boateng, Gattuso, Merkel, Pirlo, Seedorf, Strasser; Ibrahimovic, Robinho, Ronaldinho.

Pato, Inzaghi, Oudamadi, Flamini og Thiago Silva er alle ute. Med en slik skadeliste er det intet mindre imponerende at Milan innehar en slik suveren tabellposisjon. Gattuso er blitt klar i siste øyeblikk.

Sannsynlig lagoppstilling Milan (4-3-1-2): Abbiati, Abate, Nesta, Bonera, Antonini; Gattuso, Pirlo, Ambrosini; Boateng; Ibrahimovic, Robinho.

Offensivt er dette et fyrverkeri. Zlatan har vært Serie As beste spiller etter returen fra Spania, og sammen med Prince og Robinho utjgør de en fryktinngytende trio.

Dersom Roma skal ha håp om poeng i morgen er en for det første avhengig av tempo i pasningsspillet, samt å sette de sjansene som byr seg. For det andre er vi fullstendig avhengig av Jeremy Menez. Med disse faktorene på plass har Roma gode tradisjoner på San Siro etter hvert, så morgendagens oppgave blir langt fra umulig.

Ranieri har uttalt at med seier i morgen vil Roma være med å kjempe om Scudetto i 2011. Får han rett?

watch?v=fX3GCItwLtk