Borriello ordnet 3 poeng mot serielederen

På et frossent San Siro så det lenge ut til at djevlene fra Milano skulle fortsette sin storm mot Scudetto nummer 18, men ex-Milanista Marco Borriello hadde andre planer.

Milan har imponert stort i det siste, og særlig angrepsrekka har spredt frykt fra nord til sør i støvellandet, og toppet på forhånd tabellen med 6 poeng foran Juventus. Milaneserne sliter for tiden med skader, og Pato, Thiago Silva, Flamini og Zambrotta manglet. Gjestene fra hovedstaden er også svekket, og Milan-dödaren Mirko Vucinic, Marco Cassetti, Simone Perrotta og keeper-duoen Bogdan Lobont og Julio Sergio ble værende igjen i den evige stad. Det var ikke meldt skade på David Pizarro, men chileneren startet likevel på benken, sammen med sjefen sjøl, Francesco Totti.

Milan festet grep om kampen med en gang, og da Robinho enkelt driblet av Mexes og sendte avgårde en avslutning like utenfor lengste stolpe var det nok mange Romanisti som svelget tungt. Milan dominerte stort de første 20 minuttene, og et knallhardt skudd fra Boateng tvang fram en bra redning av degraderte Alexander Doni. Så skar det seg for serielederen. Andrea Pirlo fikk seg smell i duell med Simplicio, og luntet til slutt av banen for å gjøre plass for en noe baktung Clarence Seedorf. Milan fortsatte å presse, men presisjonen i angrepsspillet sank betraktelig, og Jeremy Menez fikk en gratissjanse da han nasket til seg en feilpasning i Milan-forsvaret, men avslutningen gikk himmelhøyt over mål.

Etter en halvttime holdt hele San Siro pusten da Ibrahimovic ble spilt gjennom alene med Doni, men en blanding av dårlig avslutning og solid keeper-arbeid av Doni hindret at det ble mål. Det viste seg å bli den siste bevigenheten i en noe skuffende første omgang, og lite endret seg etter hvilen. Roma var nære på å sjokkere da Borriello mottok en ball inne i Milans 16-meter, men en glimrende defensiv jobb av Alessandro Neste forhindret at den Milan-eide spissen kom til avslutning. Et klart mønster preget omgangen; Milan var stadig i angrep men slet med å ikke havne i offside, mens de noe færre Roma-angrepene ble ryddet unna av et defensivt sterkt hjemmelag.

Men ulvene fra hovedstaden kom mer og mer inn i kampen, og til slutt ble det nettkjenning. Menez skar inn fra høyrekanten og sendte et hardt og lavt innlegg mot lengste stolpe, hvor Ignazio Abate hev seg fram for å klarere. Dessverre for Milan-backen smalt klareringen rett i leggen til Borriello og forbi en sjansleøs Abbiati. Neppe særlig fortjent, men mål er mål.

Like etterpå kunne og burde Zlatan ha utlignet, men under sterkt press fra Riise feide han ballen opp i Curva Sud. Det begynte å haste for Milan, noe som tydelig preget spillerne, og pasningsspillet ble stadig mer usikkert og upresist. Robinho, som hadde herjet på venstrekanten tidligere i kampen, forsvant helt, og Zlatan begynte å nærme seg et tosiffret antall offsider. Daniele De Rossi kunne ha forverret situasjonen betraktelig for milanesrne da han smalt avgårde en spektakulær volley fra nærmere 30 meter, men det duppende skuddet gikk rett på Abbiati og den store keeperen slo til corner.

Boateng, som hadde jobbet hardt hele kampen, pådro seg en skade og hinket av til fordel for Ronaldinho, og den falmende stjerne sendte nesten den rødsvarte horden på San Siro til himmels da han vippet opp en pasning og prøvde seg på et brassespark, men forsøket ble for høyt. Ranieri erstattet Adriano med Rosi og Borriello med Okaka, og Mexes ‘tok en Ramos’ da han pådro seg et gult kort for å bruke litt vel lang tid på å ta et frispark.

Det ga nok franskmannen ganske så blaffen i, for kort tid etter blåste Damato i fløyta for siste gang, og Roma kan ta med seg en særdeles imponerende skalp samt 3 poeng tilbake til hovedstaden. Og om Roma finner tilbake til samme vårform som de gjorde i fjor kan dette fort vise seg å bli en avgjørende seier… drømmen lever stadig.