Nyhetsjulen 2010

26.12.2010 – 2. Juledag

De Rossi (Romanews): Manchester United skal i følge rapportene være villig til å sende Federico Macheda, Anderson og Gabriel Obertan til Roma i bytte mot il capitan futuro, Daniele De Rossi. Dette er -selvfølgelig- helt uaktuelt.

Menez – (Le Parisien): Jeremy Menez har gitt et lengre intervju til Le Parisien, etter å ha inntatt rollen som julenissen for barn i distriktet Vitry -sur – Se Ine, Val de Mame (banlieue 94), hvor han selv vokste opp. Menez uttaler blant annet at han er fornøyd med å spille alle kampene og gi mange assists, men at han gjerne vil score mer fremover. Han forklarer fremgangen med at han trengte å være avslappet og ha det gøy for å lykkes, og sånn har han det nå.

Menez forteller også om et godt forhold med sin gode nabo Mexes, og uttaler at det skulle overraske ham om Mexes forlot Roma i januar. Vedrørende sin egen fremtid og muligheten for å spille i favorittklubben PSG, sier Menez at han det ikke er aktuelt nå, men at han får se i fremtiden. Menez tar også sterk avstand fra suspensjonen til Nicholas Anelka etter Sør-Afrika, og påstår at Anelka «betalte for alle»

Lacina Traoré (calciomercatoweb) – Roma skal angivelig være interessert i Clujs glimrende ivorianer, Lacina Traoré, men får konkurranse fra Fulham og Blackburn. Prisen skal ligge på 4 millioner euro.

24.12.2010 – Julaften

(Corsport) – Ranieri skal være tydelig på at han ønsker seg en ny kantspiller i stallen. Navnene på blokken skal være Behrami og Sculli, selv om sistnevnte ikke akkurat er en typisk breddeholder.

Roma spiller treningskamp mot Atletico 2.januar på Flaminio. Spillerne vil samles igjen på Trigoria 28.desember.

Bari-DS Angelozzi røper interesse for Okaka, dersom Paolucci ikke blir aktuell: «Det er også andre interessante navn, som Okaka og Maccarone»

I tillegg til gårsdagens nyheter rundt Baptista, tar vi med at også Malaga skal være interessert i å kjøpe spilleren i løpet av januar. Det skal også foregå forhandlinger mellom de to partene, og Baptista skal være interessert i en overgang ettersom hans kone er spansk.

Utover dette er det naturlig nok stille rundt Roma i dag. Ha en riktig god julaften!

23.12.2010 – Lille Julaften

Adriano (Il Tempo): «Jeg kommer tilbake til Roma. Jeg har ingen intensjon om å forlate Roma på dette tidspunktet i karrieren min. Det er sant, jeg var litt trist fordi jeg spilte veldig lite, men jeg har snakket mye med Rosella Sensi. Hun har sagt at hun aldri har tvilt på meg og at jeg vil få spille så lenge jeg er tålmodig.»

Baptista (Leggo): «Jeg har lyst til å spille og jeg vurderer tilbudene. Jeg har et tilbud fra Premier League, men foreløpig er ingenting offisielt. Jeg skal snakke med agenten min de kommende dagene». Julio Baptista kan altså endelig være på vei bort fra Roma, og det sies at Aston Villa er klubben som ønsker å sikre seg spilleren. Metro hevder imidlertid at Roma og Genoa skal være nær å gjennomføre en byttehandel som tar Sculli til Roma og Baptista til Genoa.

Doni (Il Romanista): «Jeg blir i Roma, i alle fall til juni. Jeg har reflektert mye rundt min fremtid og tilbudene jeg har fått fra andre steder for overgang i januar, men jeg har snakket med familien min og bestemt meg for å bli i Roma inntil videre.»

Nyhetene rundt oppkjøpet av klubben har vært veldig varierende i løpet av hele førjulen, og en må nok fortsatt smøre seg med en del tålmodighet mens det ventes på nye eiere. Dagens siste nyheter er at Francesco Angelini er tilbake i kampen om å sikre seg sitt store hjertebarn, AS Roma. Avisen Metro hevder at Angelini kan ha funnet støtte i en gruppe bestående av blant andre Francesco Caltagirone. De stående tilbudene er fortsatt fra Angelucci og en ikke-navngitt amerikansk gruppe. Sistnevnte har i senere tid blitt ansett som favoritt.

Dagens kanskje viktigste nyhet for kvinnelige Romanisti, er at Marco Borriello ikke trenger operasjon etter det doble bruddet i kinnbeina mot Bari. Som Il Corriere dello Sport skriver: «Det er bedre slik..»

Et annet mercato-rykte er at Roma skal være etter den hviterussiske midtbanespilleren Sergey Krivets, verdsatt til 2,5 millioner euro i polske Lech Poznan.

Oppdateringen avsluttes for denne gang med å ta med at Adriano sier han tror Roma blir kjøpt av en amerikaner.

God lille julaften til alle!