Sjokket: Pizarro kan bli ofret for Sculli

Fra en nøkkelrolle på midtbanen til en brikke i en meningsløs byttehandel. I følge flere kilder skal det nå være aktuelt å sende Pek nordover i et forsøk på å hente Sculli til hovedstaden. Ryktene slutter ikke etter at Genoa-president Enrico Preziosi uttalte seg til Radio Kiss Kiss:

«Byttehandel med Roma for Pizarro-Sculli? Vi trenger noe på midtbanen og Pizarro er en betydningsfull spiller. Nå snakker vi om forskjellige muligheter og jeg ville ikke hatt noe i mot å ha Pizarro i laget.»

Flere kilder, deriblant Gazzetta dello Sport, mener at avtalen utrolig nok kan bli realitet. En skandale i så tilfelle, ettersom Romas midtbane knapt puster uten David Pizarros kreativitet. Roma skal angivelig også ha kommet til enighet med Sculli om innholdet i kontrakten.

Julio Baptista virker å være på vei bort fra Roma. Det gjenstår imidlertid å få et grønt lys fra Unicredit, som nærmest har AS Roma under administrasjon i påvente av ny eier. Problemstillingen som trenger avklaring er at Baptista ble kjøpt for 9+1 millioner euro, mens salgsbeløpet skal ligge et sted mellom 2 og 3 millioner. Banken bekymrer seg over et nytt realisert tap på investerte midler.

Likevel ventes det at Baptista forsvinner, etter at Malagas sportsdirektør Matias Fernandez fløy til Roma forrige uke og fikk et ja fra spilleren. De andre alternativene som har åpnet seg er Aston Villa og West Bromwich, men Malaga er angivelig soleklar favoritt fordi de kan tilby permanent overgang – og mest av alt fordi Baptistas frue er spansk.

Et annet gedigent spørsmålstegn er Philippe Mexes, som blir Bosman-spiller til sommeren. Etter lang tid med usikkerhet, kan Mexes fra og med 1.januar diskutere fritt med andre klubber. Milan hevdes å være blant beilerne, men hans landsmann og nabo Menez uttalte i julen at han tror Mexes blir i Roma. Speriamo.

Den økonomiske tilstanden har som kjent blitt verre i løpet av 2010. Første halvår resulterte i et negativt resultat på om lag 20 millioner euro, og tilstanden er ventelig ikke særlig mye bedre etter høsten. Flere spillere skal derfor ut; både Bologna og Bari vil ha Okaka, Leiria vil ha Antunes, ingen vil ha Loria, ingen har råd til Cicinho og Rosi ønskes av Bologna.

Adriano – på sin side – benektet i løpet av helgen at han er på vei bort. Roberto Carlos hevder imidlertid at han vet om en hemmelighet, at Ronaldo-Adriano kan forenes i januar, men at han selv ikke vil si noe. Carlos avslutter kryptisk med å si at en får vente til januar, og til Adriano har avklart situasjonen sin i Roma.

Vedrørende salget av AS Roma, har Unicredits leder for saken, Piergiorgio Peluso, i dag uttalt at det er mange interesserte investorer. Il Romanista hevder imidlertid at Pelusos uttalelser er overdrevent positive, og at den eneste sikre interesserte er Angelucci. Den amerikanske interessen er bekreftet, men foreløpig usikker grunnet italiensk byråkrati og risiko rundt stadionbygging. Aabar er også blant de interesserte, mens én annen italiener er interessert – dette må etter alt å dømme være Angelini.

Det spekuleres samtidig i at Rosella Sensi kan dra i gang en egen gruppe for å fortsette i sin rolle som president. Dette er høyst spekulative rykter, men organisasjonen MyRoma skal angivelig ha en nøkkelbrikke i jakten på aksjekapitalen.

Det komplette kaos kan begynne, snart er det januar.

Kilder: Romanews, corsport, gazzetta dello sport, Il Romanista